Main Content

De Laurentiis vytvoril zbrusu nový Neapol

streda, 28. august 2013 15:25 | Autor: Erik Tejedi

De Laurentiis vytvoril zbrusu nový Neapol
De Laurentiis vytvoril zbrusu nový Neapol | zdroj: © TASR

Hneď v úvode prestupového obdobia sa toho udialo veľa. Neymar si našiel miesto v Európe, Cavani sa rozhodol pre francúzsku ligu a futbalovú obec príjemne zaskočili nákupy neapolského prezidenta Aurelia De Laurentiisa. Na prestupy minul už osemdesiatpäť miliónov.

Minulá sezóna Neapolu bola pre fanúšikov SSC najkrajšou za posledné desiatky rokov. „Partonopei“ si účasť v Lige majstrov zaistili dávno pred posledným kolom a tak sa obľúbený majiteľ De Laurenteliis mohol sústrediť na prestupové obdobie.

Pod Vezuv na začiatku leta priviedol z Chelsea nového trénera Rafaela Benitéza. Španielove kroky nasledovalo holandské krídlo Dries Mertens o ktoré sa bili mnohé európske veľkokluby. Za Mertensa PSV Eindhoven zinkasoval takmer desať miliónov eur. Klub však nielen kupoval, ale aj predával. Celú sezónu sa hovorilo o odchode uruguajského „El Matadora“ Edinsona Cavaniho, a tak niet divu že sa to v júli stalo aj realitou.
 
Najlepší strelec minulého ročníka Serie A však nezamieril do Chelsea, či Realu Madrid, ale do francúzskeho Paris Saint-Germain, ktoré zaňho vysolilo 64 miliónov eur. Neapol následne do konkurenčného Interu Miláno pustil obrannú stálicu Huga Campagnara a uvoľnil aj brankársku jednotku Morgana De Sanctisa. Toho za pol milióna získal AS Rím, ktorý potreboval zaplniť dieru po Maartenovi Stekelenburgovi.
 
Vráťme sa však k Neapolu. Okrem spomínaného Mertensa na Stadio San Paolo zavítali aj ďalšie zaujímavé mená. Medzi nich sa radí kolumbijský zadák Pablo Armero z Udine, a tiež talentovaný dvadsaťtri ročný brazílsky brankár Rafael Cabral.
 
Najväčšie úlovky však De Laurentiis „nachytal“ v „Bielom balete“. Odtiaľ prichádza za peniaze získane Cavanhio predajom takmer 60-miliónové trio Albiol – Callejón – Higuaín, ktoré by malo byť po boku Hamšíka najväčšou údernou zbraňou Španiela Benitéza. Na hosťovanie si navyše „Rafa the Gaffer“ privolal i svojho bývalého zverenca z Liverpoolu Pepeho Reinu, ktorého v meste Beatles nahradil Simon Mignolet.
 
Po poslednom príchode Dúvana Zapatu za 8 miliónov eur z argentínskeho Estudiantes sa veľké nákupy skončili a prezident „Azzurri” si môže byť istý, že v lete odviedol výbornú prácu.