Main Content

Platinimu nevadí 100 miliónov za Balea. Je toho ale hodný?

streda, 28. august 2013 15:31 | Autor: Milan Vrábeľ

Platinimu nevadí 100 miliónov za Balea. Je toho ale hodný?
Platinimu nevadí 100 miliónov za Balea. Je toho ale hodný? | zdroj: © TASR

Francúz nemá žiadne námietky k navrhnutej cene 100 miliónov € za Balea, pretože Real Madrid si môže dovoliť tak vysokú sumu zaplatiť. Na druhej strane si nie je istý, či môže mať nejaký hráč naozaj tak vysokú hodnotu.

Prezident UEFA Michel Platini zdôraznil, že nemá problémy s ponúknutou sumou Realu Madrid za krídelníka Tottenhamu Garetha Balea.

 
Tím sídliaci na štadióne Santiaga Bernabeua podľa súčasnej sumy ponúkanej za waleskeho krídelníka prelomí aj súčasný svetový rekord z roku 2009, keď Manchesteru United zaplatil za Cristiana Ronalda neuveriteľných 94 miliónov eur - madridský klub už vtedy rozprúdil veľkú debatu o tom, či je takáto suma za jedného hráča normálna.
 
Barcelonský tréner Gerardo Martino tiež vyjadril svoj postoj k stomiliónovej téme. "Ponúkať v tejto dobe tak veľkú sumu za hráča je nedostatok rešpektu k svetu, v ktorom žijeme."
 
Platiniho postoj však stále zostal nezmenený. "Nemám žiadne námietky k takýmto veľkým poplatkom, ak je daný klub schopný ich zaplatiť," povedal Michel pre L'Equipe a zároveň svoj názor aj obhájil: "Ak by kúpil Real Madrid troch hráčov po 30 miliónov €, tak by sa ani jeden klub neozval."
 
"Či je však Bale hodný 100 miliónov €, tak to je už iná debata," uzavrel túto tému prezident UEFA.
 
24 ročný Bale sa neobjavil na včerajšom tréningu a preto sa očakáva, že prestup mladého Walesana je vo finálnej fáze.