Main Content

Futbal-EL: Rubin Kazaň a FC St. Gallen si zaistili postup do skupinovej fázy

štvrtok, 29. august 2013 19:05 | Autor: TASR

Bratislava 29. augusta (TASR) - Futbalisti Rubinu Kazaň si suverénnym spôsobom zaistili postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2013/2014. Po výhre 2:0 v úvodnom zápase play off na pôde Molde FK zdolali nórskeho súpera aj vo štvrtkovej odvete, víťazstvo 3:0 zabezpečili domácim Aleksandr Prudnikov, Roman Jeremenko a striedajúci Sardar Azmoun. Naopak, ďalší ruský zástupca v európskej pohárovej súťaži číslo dva Spartak Moskva zlyhal v súboji s FC St. Gallen, s podceňovaným švajčiarskym tímom prehral na domácom ihrisku 2:4. Prvé vzájomné stretnutie sa skončilo remízou 1:1.

V skupinovej fáze EL sa predstaví 31 tímov z play off a desať vypadávajúcich klubov z play off Ligy majstrov (5 z majstrovskej a 5 z nemajstrovskej vetvy). Turecký tím Fenerbahce Istanbul, ktorého UEFA vyradila z pohárovej Európy za údajné ovplyvňovanie ligových zápasov, nahradí jeden zo zdolaných tímov z play off EL, určí ho piatkový žreb. Sedmičku Wigan Athletic, FC Valencia, SC Freiburg, Lazio Rím, Vitoria Guimaraes, Girondins Bordeaux a Anži Machačkala UEFA do skupín priamo nasadila.

Odvetné zápasy play off Európskej ligy:

Rubin Kazaň - Molde FK 3:0 (1:0)

Góly: 33. Prudnikov, 50. R. Jeremenko, 84. Azmoun

/prvý zápas 2:0, do skupinovej fázy postúpil Rubin/

Spartak Moskva - FC St. Gallen 2:4 (1:3) Góly: 1. Özbiliz, 83. Movsisjan - 17. a 32. Karanovič, 36. Rodriguez, 88. Janjatovič

/prvý zápas 1:1, postúpil St. Gallen/