Main Content

Futbal-EL: Duel Alkmaar - Atromitos predčasne ukončili pre požiar na tribúne

štvrtok, 29. august 2013 23:05 | Autor: TASR

Haag 29. augusta (TASR) - Štvrtkový odvetný zápas play off Európskej ligy 2013/2014 medzi futbalistami AZ Alkmaar a Atromitosom Atény museli v 60. minúte predčasne ukončiť pre požiar na tribúne. Hostia v tom momente viedli nad holandským tímom 1:0. Stretnutie by sa podľa informácií agentúry Sinchua malo dohrať v piatok predpoludním.

Zápas rozhodca prerušil po tom, čo v jednom zo skybox-ov vypukol požiar. Hlásateľ následne vyzval divákov, aby opustili tribúny, keďže nad jednou časťou štadióna sa začal vznášať hustý dym. Požiar zároveň zapríčinil vypadnutie osvetlenia. Organizátorom nezostávalo nič iné, ako okamžite evakuovať všetkých prítomných. Na mieste zasahovali hasiči. Zo štadióna neboli hlásené žiadne zranenia.

Podľa pravidiel Európskej futbalovej únie (UEFA) môže byť zápas prerušený pre technické problémy na maximálne jeden a pol hodinu. UEFA sa rozhodla stretnutie napokon ukončiť, pričom dohrávať sa bude v piatok od 11.00 SELČ od času, kedy bolo prerušené. Alkmaar v úvodnom vzájomnom dueli vyhral nad gréckym mužstvom 3:1.