Main Content

Guardiola a Mourinho ešte majú čo robiť

sobota, 31. august 2013 10:38 | Autor: Filip Chudý

Guardiola a Mourinho ešte majú čo robiť
Guardiola a Mourinho ešte majú čo robiť | zdroj: © TASR

Boj o európsky Superpohár je síce zápasom víťaza Ligy majstrov proti víťazovi Európskej ligy, ale tohto roku nikoho netrápilo, že sa stretnú Bayern Mníchov a Chelsea Londýn, pretože toto bol hlavne súboj Guardiola verzus Mourinho.

Komentár Filipa Chudého
 
Keď si počas minulej sezóny obaja kohúti hľadali nový angažmán, určite ich ani nenapadlo, že si vyberú kluby, ktoré sa stretnú hneď na začiatku novej sezóny. Týchto dvoch asi osud navzájom proste priťahuje. Mourinho síce pochodil už takmer celú Európu, ale odkedy trénuje aj Guardiola, tak sa stretnú vždy. Súboje v španielskej lige ich rivalitu zvýraznili. A hoci to obaja nechcú nejako špeciálne priznať, tak aj sami musia cítiť, že je medzi nimi obrovská rivalita.
 
Obaja majú v nových kluboch rovnaké úlohy, no vyhrávať trofeje sa dá rôznymi cestami. Guardiola má nadviazať na prácu Juppa Heynckesa, ktorý s Bayernom predvádzal zrejme najlepší futbal v histórií tejto hry, minimálne za ostatných dvadsať rokov určite. Bayern totiž vynikal vo všetkých aspektoch hry, či v ofenzíve, alebo defenzíve. Mourinho to má v tomto smere o niečo ľahšie, lebo zaparkovaný autobus nie je veľká prekážka, teda ak nie ste útočiace mužstvo...
 
Zápas Superpohára priniesol síce víťazstvo Španielovi, ale keby sme mali hovoriť iba o progrese oboch mužstiev počas leta, tak Portugalčan dal zatiaľ svojmu mužstvu viac, hoci nie o veľa. Pretože keby sa tieto mužstvá stretli v máji, tak žiadne predĺženie by nehrozilo a Bayernu by mohli dať trofej už po prvom polčase.
 
Mníchovčania totiž ani zďaleka nepripomínajú ten nezdolateľný tím z jari tohto roku. Ale keby aj Mourinho už odviedol skvelú robotu, tak by si jeho mužstvo takýto zápas nenechalo ujsť pomedzi prsty. Obom mužstvám ešte niečo chýba, no kým Bayern to už mal, a cez leto to stratil, tak Chelsea to ešte nenašla.
 
V oboch sa musí prebudiť futbalová iskra, pretože tú ukázali iba v náznakoch. No našťastie pre zápas, každé mužstvo tak urobilo v inom momente, čo nakoniec vyústilo do zaujímavého deja. Verme, že toto nebol posledný súboj týchto trénerov v sezóne a ďalšia prípadná konfrontácia bude ešte zaujímavejšia. Len otázkou bude, kto z nich dá svojim hráčom za ten čas viac?
 
Aký je  váš názor? Napíšte ho do diskusie.