Main Content

Hantuchová otočila s Gluškovou a postúpila do osemfinále!

sobota, 31. august 2013 22:05 | Autor: TASR

Hantuchová otočila s Gluškovou a postúpila do osemfinále!
Hantuchová otočila s Gluškovou a postúpila do osemfinále! | zdroj: © TASR

New York 31. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila už do osemfinále na záverečnom Grand Slame sezóny US Open.

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa v sobotňajšom zápase tretieho kola zdolala izraelskú kvalifikantku Juliu Gluškovú po dráme za 2 hodiny a 46 minút 3:6, 7:5 a 7:6 (4). V osemfinále sa stretne s domácou tenistkou Alison Riskeovou, ktorá prekvapujúco poľahky vyradila nasadenú sedmičku, Češku Petru Kvitovú 6:3, 6:0.

Hantuchová v zápase, v ktorom ju museli ošetrovať, naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti a ukázala nezlomnosť, keď dokázala otočiť zo stavu 3:6 a 2:5. Pre víťazku júnového turnaja WTA v Birminghame to bol už 13. štart na US Open. Jej singlovým maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2002, vlani i predvlani vypadla v 1. kole.

Hantuchová stratila hneď svoje prvé podanie a jej súperka sa dostala do vedenia 2:0. Slovenská reprezentantka síce rýchlo vyrovnala na 2:2, no následne opäť stratila svoj servis. Glušková znovu odskočila na dva gemy a prvý set vyhrala 6:3. Dvadsaťtriročná Izraelčanka ťažila najmä z podania a dobre returnovala, naopak Hantuchovej sa servis spočiatku príliš nedaril a robila priveľa nevynútených chýb. Slovenka v úvode druhého setu zobrala súperke podanie, no ďalšie dva gemy patrili Gluškovej. Hantuchová potom za stavu 1:2 požiadala o ošetrenie ramena. V ďalšom priebehu mala navrch Glušková, ktorá viedla už 5:2, no jej súperka sa nevzdala a dokázala vyrovnať. Následne zobrala súperke podanie a brejk potvrdila víťazstvom v ďalšom geme i celom druhom sete 7:5. Aj záverečné dejstvo bolo veľmi vyrovnané. Hantuchová si vypracovala náskok 3:0, Glušková však vyrovnala na 3:3. Dramatický záver nakoniec rozhodol až tajbrejk, ktorý vyhrala Hantuchová 7:4.

 

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Julia Glušková (Izr.) 3:6, 7:5, 7:6 (4)