Main Content

Svet kritizuje Real Madrid. Özila nemali predávať, hlási Muller!

streda, 4. september 2013 15:47 | Autor: Milan Vrábeľ

Svet kritizuje Real Madrid. Özila nemali predávať, hlási Muller!
Svet kritizuje Real Madrid. Özila nemali predávať, hlási Muller! | zdroj: © TASR

Madridský veľkoklub sa rozhodol po veľkých letných nákupoch Garetha Balea a Isca predať milovaného ofenzívneho stredopoliara. Zo štadióna Santiága Bernabeua odišiel Mesut Özil.

Mníchovčan Thomas Müller vyjadril prekvapenie nad rozhodnutím Realu Madrid presunúť Mesuta Özila do anglického Arsenalu Londýn.

Los Blancos zinkasoval 50 miliónov € za predaj 24 ročného tvorcu hry, ktorého klub z hlavného mesta získal v roku 2010 za 15 miliónov € z Werderu Brémy.
 
Dokonca aj ďalší hráči z Realu Madrid boli udivení z tak dramatického a nezmyselného odchodu Özila. Müller sa vyjadril, že absolútne nevie pochopiť rozhodnutie španielskeho obra predať hráča, ktorý je tak milovaný od jeho spoluhráčov a hlavne aj od fanúšikov.
 
"Viem, že Mesut sa cítil v Španielsku veľmi dobre," povedal nemecký stredopoliar o jeho spoluhráčovi v reprezentácii pre Bild a dodal: "Vo futbale sa však veci dejú veľmi rýchlo a nečakane."
 
"Real hodil toto leto všetko cez palubu - má nového trénera (Carla Ancelottiho) a nové hviezdy (Isco, Bale). Na ich mieste by som Özila určite nepredal. Mám však pocit, že sa teší na svoju novú kapitolu vo futbale, ktorú otvorí v Arsenale."
 
Medzitým Müller priznal, že momentálne nemá žiadny dôvod opustiť svoje súčasné mužstvo Bayern Mníchov. Povedal, že ho veľmi teší hrať pod taktovkou Pepa Guardiolu a zároveň aj za nemeckú reprezentáciu, ktorú trénuje Joachim Low.
 
"Pri trénovaní pod Guardiolom máme plno zábavy," vyjadril svoj entuziazmus 23 ročný hráč. "Jeho cieľom je, aby sme boli pozitívne naladení pred každým zápasom. Má dobré prejavy a je podobne emocionálny ako Jogi Low," ukončil Thomas Müller.