Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.9.)

štvrtok, 5. september 2013 00:06 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.9.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL
 
NEW JERSEY: Tréner New Jersey Devils Peter DeBoer naznačil, že tímovou jednotkou bude pre nasledujúci ročník Martin Brodeur, ktorý bude dostávať viac príležitostí ako Cory Schneider, s ktorým sa ráta do budúcnosti ako s náhradou za legendárneho „Martyho.“
 
EDMONTON: Ryan Nugent Hopkins, útočník Edmontonu Oilers, sa pomaly zotavuje z operácie zraneného ramena a tento týždeň dostal povolenie od lekárov na spoločný tréning so spoluhráčmi. Musí sa však vyhýbať akýmkoľvek kontaktom na ľade.
 
EDMONTON: Vedenie Edmontonu Oilers sa vyjadrilo pred médiami, že český krídelník Aleš Hemský nie je k dispozícii na trhu a „olejári“ si ho ponechajú.
 
NY RANGERS: Forward Derek Stepan chce údajne podpísať podobný kontrakt ako jeho kolega Ryan McDonagh (6 rokov, 28,2 miliónov dolárov). Americký útočník je naďalej bez zmluvy a na trhu s voľnými hráčmi má postavenie ako hráč s obmedzením.
 
PHOENIX: V rovnakej situácii ako Stepan je aj útočník Phoenixu Coyotes Mikkel Boedker, ktorý s vedením „kojotov“ intenzívne jedná o predĺžení spolupráce.
 
BOSTON: Hviezdny útočník Loui Eriksson, ktorý v lete prestúpil z Dallasu Stars do Bostonu Bruins sa vyjadril, že je so svojím novým pôsobiskom veľmi spokojný a teší sa na novú sezónu.
 
DETROIT: Švajčiarsky útočník Damien Brunner, ktorý túto sezónu odohral v drese Detroitu Red Wings je naďalej ako voľný hráč bez zmluvy. Vo Švajčiarsku sa začína hovoriť o tom, že Brunner začne sezónu v Zugu.
 
CHICAGO: Chicago Blackhawks podpísalo päťročný kontrakt s obrancom Niklasom Hjalmarssonom. Počas tohto obdobia si švédsky bek zarobí 20,5 miliónov dolárov.
 
CAROLINA: Obranca Joni Pitkänen sa naďalej nepozviechal zo zranenia v dolnej časti tela. Generálny manažér Caroliny Hurricanes Jim Rutheford v zámorských médiách zverejnil správu, že fínsky zadák nestihne prípravný kemp Canes.
 
NASHVILLE: Brankárskou jednotkou Nashvillu Predators bude v nasledujúcej sezóne Fín Pekka Rinne. Chrbát mu bude kryť mladík Carter Hutton.
 
NASHVILLE: Obranca Theo Ruth bol pozvaný do prípravného kempu Nashvillu Predators.
 
PHILADELPHIA: Vedenie Philadelphie Flyers uvažuje o pozvánke do prípravného kempu pre útočníka Simona Gagneho.
 
LOS ANGELES: Prípravného kempu Los Angeles Kings sa zúčastní brankár Mathieu Garon, ktorý v organizácii „kráľov“ už v minulosti pôsobil.
 
PHOENIX: Phoenix Coyotes pozval do svojho prípravného kempu útočníka Gilberta Brulea.
 
SAN JOSE: Vedenie „žralokov“ zo San Jose si v prípravnom kempe posvieti na kvality útočníka Kylea Wellwooda.
 
CALGARY: Forward Steve Begin sa zúčastní prípravného kempu Calgary Flames.
 
MONTREAL: Zadák Matt Lashoff môže v budúcej sezóne pôsobiť v Montreale Canadiens, pred tým však musí uspieť na prípravnom kempe „Habs.“
 
KHL
 
DYNAMO: Včera sa otváracím zápasom Dynamo Moskva – Traktor Čeľabinsk začala nová sezóna Kontinentálnej hokejovej ligy 2013/2014. V súboji minuloročných finalistov zvíťazil obhajca titulu Dynamo Moskva po výsledku 5:1.
 
RIGA: Dinamo Riga predĺžila kontrakty s brankárom Marisom Jucersom, obrancom Martinsom Porejsom a útočníkom Jurisom Upitisom.
 
OMSK: Avangard Omsk získal do svojich radov novú posilu. Dres Omsku po novom bude obliekať Alexej Baďukov.
 
JEKATERINBURG: Jevgenij Fjodorov sa dohodol na novej zmluve s Avtomobilistom Jekaterinburg.
 
JAROSLAVĽ: Z Torpeda Nižnij Novgorod do Lokomotivu Jaroslavľ sa sťahuje obranca Alexej Vasiliev.
 
SLOVENSKÁ EXTRALIGA
 
TRENČÍN: Novou posilou trenčianskej Dukly sa stal skúsený útočník Petr Kalus, ktorý do klubu prichádza so svojím bratom Marekom.
 
Prípravné zápasy extraligistov:
 
HK Nitra – HK Gladiators Trnava 8:3
Góly Nitry: Kováčik 2, Tománek, Chrenko, Segľa, Novák, Bajtek, Stűmpel
 
EHC Biel – HC’05 Banská Bystrica 2:3

 

Góly BB: Bambúch, Saracino, Chovan