Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase BaH - Slovensko

sobota, 7. september 2013 10:28 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase BaH - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase BaH - Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti podali najlepší výkon v tomto roku, čo znamenalo, že vyhrali ťažký zápas na pôde favorizovanej Bosny a Hercegoviny. Ako si v zápase počínali jednotlivo naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (7,5) – Pôsobil v bráne veľmi isto, no aj tak sa nemôže stať, že mu vypadne lopta, čím ešte ponúkol súperovi šancu z dorážky. Lenže to bolo jediné, čo mu možno vyčítať. Naopak, vyzdvihujeme jeho organizáciu obrany, ktorá s ním funguje výrazne lepšie.
 
Peter Pekarík (7,5) – Už si ani nepamätáme, kedy podal v reprezentácií takýto dobrý výkon. V obrane mu to išlo, hoci najväčšia šanca súpera prišla z jeho priestoru. A smerom dopredu bol aktívny, čo pomáhalo našej krídelnej hre. Už iba minimálne takto!
 
Martin Škrtel (8) – Ako sa volajú tí vychýrení útočníci Bosny a Hercegoviny, ktorí nastrieľali v kvalifikácií najviac gólov? Pretože v tomto zápase boli vygumovaní z deja zápasu. Džeko síce mal jeden náznak šance, ale Škrtel ho sklzom spacifikoval.
 
Ján Ďurica (8) – Naša stopérska dvojica bola výrazne lepšia ako súperovi útočníci a Ďurica za Škrtelom v ničom nezaostával. Bol tiež kráľom hlavičkových súbojov a odkopol každý prízemný center z jeho priestoru do bezpečia.
 
Tomáš Hubočan (8) – Mal to síce cez nohu, ale aj tak výrazne podporoval útok, čo je v modernom futbale pri krajných obrancoch kľúčové. V defenzíve bol tiež vynikajúci, keď zopárkrát zastavil súpera aj vlastným telom, čo muselo bolieť.
 
Juraj Kucka (8,5) – Pred zápasom sme vedeli, že ak súper v centrálnej zóne nič nevymyslí, tak je nahraný, no a skoro ani nič nevymyslel, pretože sme tam mali mužov zápasu. V prvom polčase z tohto priestoru síce boli nejaké strely, ale časom pozitíva výrazne prevažovali. Kucka bol aktívny a prihral na náš gól.
 
Viktor Pečovský (8,5) – A zlatým strelcom bol jediný zástupca z Corgoň ligy v našej zostave. Pečovský svoj výkon gradoval. Máme síce poznačené nejaké chybičky, ale koho to teraz zaujíma? Jeho tretie zakončenie už bolo gólové, pretože kto sa o šťastie pokúša, ten sa ho dočká! V druhom polčase bol asi všade, div, že si rukavice nedával na ruky...
 
Stanislav Šesták (7) – Na začiatku ho síce domáci takmer poslali na maródku, ale aj tak ho nezastrašili. V prvom polčase sa dobre zapájal do našej ofenzívy a bol nebezpečný. Lenže v druhom sa trochu prestal sústrediť, čo malo za následok šancu pre domácich, jeho žltú kartu a následné vystriedanie.
 
Marek Hamšík (7,5) – Bol akoby našim druhým útočníkom, keďže sa pohyboval tesne za Nemcom. Tomu fantasticky prihral na najväčšiu šancu prvého polčasu a Weissovi na tú z druhého polčasu. Jednu mal aj sám, no nemá rýchlosť Bolta. Dole išiel zrejme pre zranenie, s ktorým prišiel aj na zraz.
 
Vladimír Weiss (8) – Príkladne sa vracal do defenzívy, čo nebývalo zvykom, a smerom dopredu bol ešte rýchlejší než obyčajne. Ale musí sa zdokonaliť v rýchlejšom odovzdávaní lopty a zakončení. Tiež má podiel na prvom góle, keď famózne spracoval pas Pečovského, nechal sa sfaulovať, a z následnej ním zahranej štandardky padol gól.
 
Adam Nemec (7,5) – Bil sa na hrote a odviedol množstvo užitočnej práce. Jedinou výčitkou musí byť to, že z takej šance, akú mal v prvom polčase, musí aspoň poriadne vystreliť na bránu. Dobrý bol aj v medzihre, ale tiež sa tam dá veľa zlepšiť.
 
Erik Jendrišek, Karim Guédé, Martin Jakubko (bez známky) – Jendrišek hral síce dostatok času, ale radšej hodnotiť nebudeme, pretože sa čakalo, že sa dostane do zápasu oveľa skôr. Guédé a Jakubko boli iba taktické striedania, aby boli v hre čerství hráči.
 
Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon
 
V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?