Main Content

Úžasný Ronaldo prekonal Eusébia a cvála ďalej! + VIDEO

sobota, 7. september 2013 11:58 | Autor: Erik Tejedi

Úžasný Ronaldo prekonal Eusébia a cvála ďalej! + VIDEO
Úžasný Ronaldo prekonal Eusébia a cvála ďalej! + VIDEO | zdroj: © TASR

Futbalová reprezentácia Portugalska včera v napínavom dueli porazila Severné Írsko 2-4. To čo však fanúšikov zaujalo najviac bol hetrik kapitána Cristiana Ronalda, ktorým v národnom tíme prekonal legendárneho Eusébia.

Cristiano Ronaldo lámajúc jeden rekord za druhým ani včera nezostal svojej povesti nič dlžný. Do siete brankára Severného Írska Roya Carrolla strelil hetrik, ktorý dosiahol za senzačných 15 minút, čím otočil stav zápasu z 2-1 na 2-4. Vďaka tomu sa stal nie len národným hrdinom ale aj druhým najlepším strelcom v dejinách „Seleccao“. Šancu na prekonanie najlepšieho strelca Pauletu bude mať ešte v zápasoch s Izraelom a Luxemburskom.

 
Útočník Realu Madrid nastrieľal za portugalskú reprezentáciu už 43 gólov. Potreboval na to len 40 zápasov. Legendárny Pauleta ich zaznamenal 47 a tak jeho prekonanie je pre slávneho CR7 už len otázkou času.
 
„Bolo to po prvýkrát, čo som strelil tri góly za národný tím. Je to pre mňa niečo historické,“ povedal dvadsaťosem ročný Ronaldo novinárom.
 
,,Na klubovej úrovni som to dokázal už viackrát, no na medzinárodnej nikdy. Som za to rád, bolo to zvláštne. Dostal som sa bližšie k rekordu, no to nebol bol cieľ. Som hrdý že som prekonal Eusébia, jedného z najlepších hráčov ktorí kedy hrali za Portugalsko. Je to pre mňa veľká pocta.“
 
Po zápase hviezda zo Santiaga Bernábeua napísala na Twitter: „Bol to veľmi dôležitý zápas pre Portugalsko a veľmi špeciálny deň pre mňa. Toto víťazstvo by som chcel venovať môjmu otcovi, ktorý nás opustil pred ôsmimi rokmi.“
 
Nielen samotný kapitán Portugalska bol nadšený. Nadšený bol i tréner Paulo Bento, ktorý podľa vlastných slov verí, že bývalá hviezda Manchestru United ešte stále nenašla svoj limit.
 
„Cristiano Ronaldo je z inej planéty,“ povedal novinárom. „Stal sa druhým najlepším strelcom v histórií Portugalska, čo je šialené, pretože je ešte veľmi mladý.“