Main Content

NHL: Ovečkin odmieta návrat do Ruska: "Chcem naďalej hrať v NHL"

sobota, 7. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Washington 7. septembra (TASR) - Ruský hokejový útočník v službách tímu NHL Washington Capitals Alexander Ovečkin odmietol skutočnosť, že by sa v blízkej budúcnosti vrátil do KHL. Kroky Iľju Kovaľčuka, ktorý sa vrátil do Petrohradu, napodobniť neplánuje.

"Je príjemné, keď materský klub o vás stojí," cituje český portál hokej.cz slová ruskej hokejovej rakety. Ovečkin je však v súčasnosti presvedčený, že z NHL odísť nechce. "Chcem ďalej hrať NHL v klube, v ktorom mám zmluvu. Vedenie Capitals sa nemusí znepokojovať," dodal Ovečkin.

Jednotka draftu z roku 2004 sa pripravuje už na svoju deviatu sezónu v zámorskej profilige v drese Washingtonu. Na začiatku uplynulej sezóny pôsobil počas lock-outu v materskom Diname Moskva, za ktorý odohral 31 stretnutí a pripísal si 40 kanadských bodov. Na svojom konte má množstvo ocenení NHL, zatiaľ mu však chýba zisk Stanleyho pohára. S ruskou reprezentáciou získal dvadsaťsedemročný hokejista päť medailí na svetových šampionátoch - dve zlaté, jednu striebornú a dve bronzové.