Main Content

Analýzy NHL: Dnes tipujeme Chicago s Coloradom a Calgary s Edmontonom!

štvrtok, 7. október 2010 20:32 | Autor: TASR

Analýzy NHL: Dnes tipujeme Chicago s Coloradom a Calgary s Edmontonom!
Analýzy NHL: Dnes tipujeme Chicago s Coloradom a Calgary s Edmontonom! | zdroj: SITA

Slávna NHL po dlhej prestávke opäť klope na dvere. Dnes v noci sa odohrá úvodných 5 stretnutí. Do bojov zasiahnu aj viacerí slovenskí hokejisti na čele s Mariánom Hossom a jeho Chicagom, ktoré obhajuje zisk Stanleyho pohára. My sme pre vás pripravili analýzu k dvom vybraným stretnutiam, ktoré sú z nášho pohľadu najatraktívnejšie pre tipujúcich. Čítajte našu prvú analýzu k NHL a hodoďte ju v diskusií pod článkom!

 

Chicago Blackhawks vs. Colorado Avalanche

Hneď na úvod nového ročníka kanadsko-americkej NHL, sa nám predstaví úradujúci šampión a obhajca Stanley cupu, Chicago Blackhawks. Jastrabi absolvovali prípravu na sezónu v podobe siedmich zápasov, ale po odchode až desiatich hráčov počas leta, majú od ideálnej formy ďaleko. Tri výhry a štyri prehry s celkovým skóre 19:22, veru nie je najlepšia vizitka. Potešujúci je naopak fakt, že Slovák Marián Hossa sa stal najproduktívnejším hráčom svojho mužstva v príprave, keď v troch zápasoch dokázal streliť štyri góly a pridal aj jednu asistenciu. Ani druhý slovenský zástupca si nepočínal zle a v piatich dueloch si pripísal pekné štyri body (2+2). V Chicagu majú po lete aj nového brankára, ktorým sa stal Marty Turco známy zo svojho pôsobenia  v Dallase. Mužstvo teda prešlo poriadnou obmenou, ale najväčšie hviezdy ostali na svojom mieste.

Ako prvý prijmú vyzvú hráčov Chicaga, hokejisti Colorada Avalanche. Jedno z najväčších prekvapení minulého ročníka, sa tiež nemôže pochváliť vydarenou prípravou. Zo siedmich predsezónnych zápasov dokázali Lavíny vyhrať iba dva a až päť krát odišli z ľadu ako porazené mužstvo. Okrem toho si Colorado pripísalo skóre 11 : 15 a v celkovom poradí západnej konferencie sa umiestnilo na nelichotivom predposlednom mieste. Zaujímavé je, že náš reprezentačný brankár Peter Budaj sa stal najlepším brankárom Colorada v príprave a práve on dokázal vyhrať obidva zápasy svojho mužstva. Tak uvidíme či sa dostane do bránky aj v otváracom zápase.

Chicago, ako sme už spomínali obhajujú Stanley Cup a tak by si nemalo dovoliť strácať body hneď od začiatku. Colorado má veľmi mladé a talentované mužstvo, ale na Blackhawks dnes v noci nevyzrejú. 


Calgary Flames vs. Edmonton Oilers

Aj druhý nočný zápas, ktorý sme pre vás vybrali sa odohrá na západe a teda aj v skorých ranných hodinách. Calgary Flames sa stali najúspešnejším tímom prípravy na novú sezónu, keď ako jediný celok vyhral všetkých sedem zápasov, ktoré mal na programe. Aj celkové skoré 23:11 budí rešpekt a vyzerá to tak, že klub z Kanady sa už nevie dočkať novej sezóny. Do tímu pribudli v lete dve staronové posily v podobe Olliho Jokinena a Alexa Tanguaya. V dobrej forme sa ukazuje aj Jarome Iginla a Čech Aleš Kotalík. V bránke kraľuje Fín Mikka Kiprusoff, ktorému ale rastie konkurencia v podobe Henrika Karlssona. Ten sa stal dokonca najlepším brankárom prípravy spomedzi všetkých tímov.
To že uvidíme kvalitný duel dokazuje aj obrovská rivalita, keďže proti Calgary vykorčuľuje na ľad Edmonton Oilers. Olejári majú za sebou podobne ako ich súper, veľmi dobrú predsezónnu časť a zo šiestich odohratých zápasov, dokázali štyri doviesť do víťazného konca, s celkovým skóre 21:15. Edmonton v minulej sezóne bol skôr fackovací panák ako zdatný súper, ale nová sezóna je vždy výzva a tak môžeme očakávať boj do poslednej minúty. Veď nikto nechce začať ročník prehrou a už vôbec nie, s najvačším kanadským rivalom.

Náš tip vychádza hlavne z neporaziteľnosti Calgary, ktoré potvrdilo v príprave obrovskú pohodu. Edmonton je veľká neznáma, pri ktorej nikdy neviete, aký výkon mužstvo podá v nasledujúcom zápase.