Main Content

Futbal: Termín súdu pre Messiho a jeho otca sa presunul na 27. septembra

utorok, 10. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Madrid 10. septembra (TASR) - Futbalový útočník FC Barcelona Lionel Messi sa spolu so svojím otcom zúčastní súdneho pojednávania vo veci úniku daňových poplatkov o desať dní neskôr oproti pôvodnému termínu. Súd vyhovel odročeniu pojednávania pre žiadosť zo strany právnika argentínskej dvojice.

Podľa známych zistení mal Jorge Messi spolu so synom utajiť viac ako štyri milióny eur podložením neúplných daňových priznaní. Obaja však obvinenie odmietli a vyjadrili sa, že vždy urobili korektnú platbu. Súdne pojednávanie bolo odložené oproti pôvodnému termínu 17. septembru o desať dní neskôr. Požiadal o to právnik oboch Argentínčanov, ktorý má v deň prvotne stanoveného termínu súdu už iný prípad.

Jorge Messi bude vypovedať v Gave neďaleko Barcelony v piatok 27. septembra o 10.00 h, jeho syn bude nasledovať o hodinu neskôr. Štvornásobný víťaz ankety Zlatá lopta sa bráni. "Nikdy som sa nestaral o dane. Máme svojich právnikov a manažérov, ktorým dôverujem a tieto veci majú na starosti," vyhlásil Messi pre agentúru Reuters.

Slávny futbalista bol so svojím otcom zapojený do daňovej aféry, ktorou úlohou bolo údajne utajiť celkové príjmy z predaja Messiho obrázkových práv. Finančné prostriedky následne mali byť prevedené do siete fiktívne vytvorených spoločností v Uruguaji, Belize, Švajčiarsku a Veľkej Británii.