Main Content

Futbal: BFZ odmietol podpísať zmluvu s BSK, vníma to ako súčasť kampane

utorok, 10. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Bratislava 10. septembra (TASR) – Vedenie Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) sa v utorok odmietlo zúčastniť akcie, na ktorej mal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo podpísať zmluvu o spolupráci spomínaných subjektov na podporu mládežníckeho futbalu. Dôvodom bol fakt, že Frešo chcel podľa BFZ urobiť z podpisu zmluvy mediálnu akciu.

Vedenie futbalového zväzu vo svojom stanovisku pre TASR upozornilo, že predseda BFZ Juraj Jánošík zmluvu podpísal a BSK odoslal už v júni. Jánošík preto tvrdí, že predseda BSK mal dostatok času, aby predmetnú zmluvu podpísal podstatne skôr. "Keďže nechceme byť súčasťou predvolebnej kampane ktoréhokoľvek z kandidátov na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, navrhli sme posunutie podpisu zmluvy po ukončení volieb, v decembrovom termíne," uviedol Jánošík.

Dodal, že na podpis zmluvy čaká BFZ už od januára 2013. "Odloženie podpisu zmluvy na dva mesiace teda nebude mať z pohľadu fungovania bratislavského mládežníckeho futbalu významný vplyv," povedal Jánošík s tým, že kluby budú fungovať rovnakým spôsobom, ako fungujú už deväť mesiacov v tomto roku. "Dúfame len, že na budúci rok sa BSK podarí nájsť prostriedky na podporu bratislavského mládežníckeho futbalu skôr ako v septembri," dodal Jánošík.

BFZ pracuje s mládežou v 93 futbalových kluboch.