Main Content

Atletika: Z Bratislavy sa stáva bežecké centrum, privíta až 4000 bežcov

utorok, 10. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Bratislava 10. septembra (TASR) - Počas jesene sa v Bratislave bude opäť konať tradičný atletický beh Telekom Night Run. Ten vo svojom piatom pokračovaní prekoná cifrou 4000 bežcov rekordnú hranicu účastníkov.

"Po sprístupnení tunela pre električky pod Bratislavským hradom bude 9000 m dlhá atraktívna a zaujímavá trať už stabilná. Vzhľadom na zvyšujúci sa počet štartujúcich sme situovali štart a cieľ pri River parku a okruh povedie z veľkej časti v historických častiach mesta," informoval riaditeľ BE COOL Peter Pukalovič.

Očakáva sa účasť do 4000 bežcov. Vlani štartovalo 3159 bežcov, čo je druhý najvyšší počet účastníkov v jednom behu na slovenskom území. Viac bežcov sa predstavilo iba na tradičnom Národnom behu Devín-Bratislava. V premiérovom ročníku štartovalo 895 bežcov. Štart pretekov bude vysielaný naživo zo štúdia televízie JOJ o 20.05 h. "V priebehu piatich rokov sa Bratislava stala mestom bežcov," konštatoval riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy, keď od organizátorov prevzal štartové číslo 1, určené pre primátora Milanova Ftáčnika.

Štartovať bude obhajkyňa vlaňajšieho prvenstva Lucia Janečková, aktuálna majsterka SR na 5000 m medzi juniorkami i seniorkami i jej mamička Dana, 28-násobná medailistka slovenských šampionátov na tratiach od 1500 m po maratón. Vlaňajšie víťazstvo príde obhajovať olympionik triatlonista Richard Varga, prihlásený je aj úradujúci majster SR v maratóne Jozef Urban, majster SR v maratóne spred dvoch rokov v Imrich Magyar, či víťaz náročných prekážkových pretekov Spartan Race. Zo známych športovcov potvrdili účasť tenista Dominik Hrbatý a futbalista Filip Šebo.

V štádiu príprav je aj 2. ročník dm ženského behu v sobotu 28. septembra o 15.00 h so štartom a cieľom v nákupnom centre Eurovea. Vlani na premiérovom ročníku na 4 a 9 km dlhej trati štartovalo 620 bežkýň, v tomto roku očakávajú organizátori BE COOL, spol. s r. o. okolo tisíc účastníčok. Výťažok zo štartovného na I. ročníku poskytli na výstavbu športového ihriska na Fedinovej ulici v Bratislave. V tejto tradícii sa bude pokračovať a v tomto roku vybudujú športové ihrisko na Nevädzovej ulici v Ružinove.

Ďalšou aktivitou atletických nadšencov je založenie Sport Kids Academy, ktorú otvoria v utorok 1. októbra v priestoroch obchodného centra Retro.