Main Content

REPORT: Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 2:0 + HLASY

utorok, 10. september 2013 20:17 | Autor: Dávid Lech

REPORT: Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 2:0 + HLASY
REPORT: Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 2:0 + HLASY | zdroj: © TASR

Po dvoch nevydarených vystúpeniach na ľade súperov sa HC Slovan Bratislava v utorok o osemnástej hodine predstavil v bieloruskom Minsku. Ani utorkový duel však body „čadovcom“ nepriniesol.

Od úvodných minút Slovanisti na svojho dnešného súpera doslova vybehli. Od začiatku hýrili aktivitou a prevaha bola na ich hokejkách. Do prvej šance sa dostal český zadák Zdeněk Kutlák, ktorého strela skončila len na výstroji Larsa Haugena. V ôsmej minúte Tomáš Netík prekonal nórskeho brankára, no  puk sa zastavil na tyčke. O tri minúty sa vo vyloženej šanci ocitol Peter Ölvecký. Slovenský reprezentant sa dostal do samostatného úniku, no jeho forhandová kľučka neslávila úspech. Slovan bol celé úvodné dejstvo aktívnejším tímom, no udrieť mohlo aj na druhej strane. V závere prvej dvadsaťminútovky hrali domáci v početnej výhode o jedného hráča. Vylúčenie Juraja Mikúša mohol potrestať najlepší bek Minsku Lukáš Krajíček. Brankár Kopřiva, ktorý v dueli proti bieloruskému celku debutoval v KHL, sa však bleskurýchle premiestnil a zmaril svojmu krajanovi obrovskú šancu. Pár sekúnd pred prvou sirénou sa v sľubnej príležitosti ocitol Zbyněk Irgl, no ani po tejto akcii sa skóre nemenilo.
 
Úvod druhej tretiny sa niesol v pokojnom duchu, tempo hry ustalo a vážnejšia šanca sa zrodila až v ôsmej minúte prostrednej časti. Strelu Tomáša Surového šikovne tečoval Zbyněk Irgl, ktorého pokus skončil na žŕdke bratislavskej svätyne. Slovan mal vzápätí možnosť skórovať v presilovej hre, no svoju príležitosť nevyužil, rovnako sa vodilo aj bieloruskému celku, ktorý mal po vylúčení Sigaleta dvojminútovú početnú výhodu o jedného muža. Po nemastnej-neslanej hre mohol padnúť prvý gól duelu v 39. minúte. Jacob Micflikier sa zbavil dvojice zadákov Slovana, no Kopřiva si s jeho streleckým pokusom poradil. Po úspešnom zákroku českého brankára sa šlo po štyridsiatich minútach do kabín za bezgólového stavu.
 
Do posledného dejstva vstúpili hokejisti Minsku aktívnejšie ako hosťujúci celok a prinieslo to žiadané ovocie. V 41. minúte Jefimenkov pokus ešte neskončila v slovanistickej bráne, no o minútu si 28-ročný krídelník napravil chuť po tom, čo sa dostal k odrazenému puku a zasunul ho za chrbát Miroslava Kopřivu. Presný zásah Jefimenkova hostí zaskočil a tak Dinamo malo naďalej v tretej tretine prevahu. V polovici poslednej tretiny prebrali iniciatívu zverenci Rostislava Čadu, ktorí mali presilovú hru, Na trestnej lavici sedel za hákovanie Andrej Stas. Slovan sa dostal do viacerých dobrých príležitostí, no ani jednu z nich nedokázal využiť. Na druhej strane pohrozili hostia, ktorí sa dostali do prečíslenia troch na jedného. Fantastickým zákrokom sa však predviedol brankár Miroslav Kopřiva, ktorý svojou lapačkou „vygumoval“ Micflikiera a vďaka jeho zásahu bol Slovan stále v hre. Po tejto akcii sa začal hrať hokej zo strany na stranu, Slovan sa tlačil dopredu, Dinamo pre zmenu hrozilo z nebezpečných brejkov, z čoho vyústil faul RomanaKukumberga, ktorý svoj tím oslabil tri minúty pred koncom stretnutia. Presilovú hru domáci nevyužili, no krátko po tom, čo sa Kukumberg ocitol na ľade potvrdil víťazstvo domáceho celku Jacob Micflikier, ktorý trafil odkrytú bránu pri power-play Slovana.
 
Bratislavský Slovan nedokázal získať body ani v treťom zápase. V metropole Bieloruska prehral proti miestnemu Dinamu 2:0. Na „belasých“ čaká v piatok posledný duel štvorzápasového tripu. O 19:30 hod sa predstavia na ľade chorvátskeho nováčika z Medveščaku Záhreb.
Bratislavčania v dnešnom dueli nepredviedli zlý výkon, no na body to opäť nestačilo. Vedenie klubu sa musí vážne zamyslieť, čo s aktuálnym stavom v klube urobí. Mužstvu chýbaosobnosť, ktorá by dôležitými gólmi rozhodovala zápasy a nebála sa vziať na svoje plecia zodpovednosť vo vypätých stretnutiach. O tomto fakte svedčí aj dnešná štatistika strelecký pokusov – Slovanisti v nej zvíťazili 26:19.
 
Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
 
Góly: 42. A. Jefimenkov (D. Meleško, A. Stas), 59. J. Micflikier (G. Platt, A. Kaľužnyj)
 
Minsk: Haugen – Krajíček, Goroško, Meech, Šinkievič, Filičkin, Chernook – Micflikier, Platt, Kaľužnyj – Irgl, Surový, Gavrus – Meleško, Stas, Jefimneko  – Dadonov, Zacharov, Kitarov, Kirjuščenkov
 

Slovan: Kopřiva  – Sersen, Škoula, Mihálik, Kutlák, Sigalet, Štajnoch – Vondrka, Bližňák, Miklík – Bartovič, J. Mikúš, Kukumberg – Hudáček, Ölvecký, Netík – Bakoš, T. Mikúš, Daňo 

hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dnes sme odohrali svoj najlepší zápas sezóny. V prvých dvoch tretinách sme mali navrch. Vypracovali sme si veľa šancí, ale bohužiaľ, nedokázali sme ich premeniť. O výsledku zápasu rozhodla naša fatálna chyba v tretej tretine a tak odchádzame bez bodov."

Alexander Andrijevskij, tréner Dinama: "Za to, že po prvej tretine bolo 0:0, musíme poďakovať brankárovi Haugenovi a šťastene. V druhej sme už vyrovnali hru a vedeli sme podržať puk v útočnom pásme. V tretej prišla prvá chyba Slovana v obrane a my sme ju využili. Ďakujem chlapcom, že vydržali a nakoniec vyhrali."