Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko-BaH

streda, 11. september 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko-BaH
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko-BaH | zdroj: © TASR

Naši futbalisti podali opäť dobrý výkon, ale na víťazstvo to tentoraz nestačilo. Bosna a Hercegovina sa raduje z víťazstva 2:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (7,5) – Po opätovnom návrate do reprezentácie podal najlepší výkon, hoci v ňom dostal najviac gólov. Ale minimálne ďalšie štyri chytil, keď na začiatku vychytal Misimoviča s Džekom, Pjaničovu hlavičku zastavil ukážkovo nohou a Džeka si tiež vychutnal pri nájazde.
 
Peter Pekarík (6,5) – Urobil v zápase nejaké chyby, ale tiež bola viditeľná jeho snaha, ktorú korunovalpri našom jedinom góle. Bol tototiž  práve Pekarík, kto svojím výpadom po pravej strane založil gólovú akciu. 
 
Martin Škrtel (7,5) – Ani v tomto zápase snáď neprehral hlavičku. Nebol síce taký dominantný ako v Zenici, ale v tomto zápase bol, bez pochýb, našim najlepším obrancom. Vychýrení Džeko a Ibiševičom sa nepresadili ani tentoraz.
 
Ján Ďurica (6,5) – Teraz nebol Škrtelovi výkonnostne vyrovnaný, ale zas ani výrazne nezaostal. V prvom polčase ho Džeko raz trochu ľahko obohral a v druhom nepresnou prihrávkou založil útok súperovi. No treba tiež dodať, že dvakrát hasil v poslednej chvíli sklzom chyby iných.
 
Tomáš Hubočan (6) – Keď v 21.minúte máte pri niekom poznačené už tri chyby, tak asi niečo nie je v poriadku. Našťastie, potom sa trochu oklepal. Dopredu nebol tentoraz výrazný, no to mohlo zapríčiniť aj to, že Weiss už časom iba lapal po dychu, čiže Hubočan musel dávať hlavne pozor vzadu.
 
Juraj Kucka (6) – Ak sme po zápase v Zenici našich defenzívnych stredopoliarov vychválili, tak tentoraz, bohužiaľ, tak spraviť nemôžeme. Kucka nehral zle, ale svoj priestor mal zavrieť o čosi viac, potom by súper až tak nehrozil.
 
Viktor Pečovský (6) – To isté, čo platí na Kucku, to tiež platí na Pečovského. Títo dvaja vo svojom priestore už neboli takí dominantní, čo sa prejavilo hlavne v druhom polčase, keď súper neustále hrozil a hlavne z nich priestoru, odkiaľ vlastne aj padol druhý gól súpera.
 
Stanislav Šesták (6) – Aj u Šestáka je podobnosť zo zápasu v Zenici. Aj tam totiž išiel do hodine hry dole a bol z našich ofenzívnych hráčov najmenej výrazný. Gól mu neuznali, no raz súperovi na jeden takmer prihral. Musí začať v klube hrávať, inak to lepšie nebude.
 
Marek Hamšík (7) – Konečne!!! Dokonca by sa dalo k tomu pridať zopár šťavnatých prívlastkov, ktoré aj sám Marek vyslovil tesne po góle a dali sa odčítať z jeho úst. Aj on časom kondične odišiel, ale stihol prihrať Nemcovi do dvoch gólových šancí.
 
Vladimír Weiss (7) – Do cca 40.minúty náš najlepší hráč v poli, lenže potom fyzicky odišiel a bol skôr nebezpečný pre našu obranu, pretože nevládal poriadne brániť. Tesne po polčase ešte trochu nabral dych a trafil žrď, ale potom už nič. Mal ísť dole oveľa skôr!
 
Adam Nemec (7) – Kvalitný výkon na hrote útoku, ktorému chýbalo iba jedno, no to najpodstatnejšie – gól! Mal na to dve ideálne šance, ale najprv hlavičkou a potom ľavačkou pálil tesne vedľa. Skvele prihral na gól Hamšíkovi.
 
Erik Jendrišek, Róbert Mak, Martin Jakubko (bez známky) – Jendrišek hral síce dostatok času, ale opäť ho radšej hodnotiť nebudeme. Aj teraz sa mu do zápasu nepodarilo poriadne naskočiť. Striedania Maka a Jakubka mali prísť podstatne skôr.
 
Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon
 
V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?