Main Content

Elitná zostava 1. kola hokejbalovej extraligy

utorok, 10. september 2013 23:46 | Autor: Martin Kollár

Elitná zostava 1. kola hokejbalovej extraligy
Elitná zostava 1. kola hokejbalovej extraligy | zdroj: Michal Jurovatý

Ďalší ročník najvyššej hokejbalovej extraligy je pred nami. Tak ako minulý rok aj tento vám okrem najlepšieho útoku kola spolu s brankárom budeme prinášať od budúceho kola preview aj review každého víkendu, v pláne ktorého bude porcia extraligových zápasov.

Prvé kolo prinieslo množstvo gólov a aj preto vyberáme do našej zostavy kola brankára, ale až 4 útočníkov a iba 1 obrancu.

Brankár - Hlatký– Hoci do úvodného duelu sezóny nastupoval ako náhradník Jurošeka, predsa sa do brány dostal. A to nie za ľahkého stavu. Na ukazovateli svietilo 3:5 v prospech hostí a vtedy nastúpil a nepustil za svoj chrbát ani jednu loptičku. V nájazdoch ho prekonali jeden krát, no ďalšie tri pokusy Prušťanov kryl. Nomináciu na brankára kola si zaslúžia aj bezgóloví brankári -  Gažík (Nitra), Bohdaň (Martin) a Kučera (Skalica).

ObrancaPukalovič– LG vhodne doplnili svoju defenzívu o robustného obrancu, hokejistu Pukaloviča, ktorý odohral vydarené stretnutie. Vzadu bol spoľahlivý a hráči Jokeritu sa cez neho dostávali iba ťažko. Smerom dopredu bol nebezpečný a jeho strely v presilovke vždy podkurovali Oborilovi. Jedna skončila aj za chrbtom brankára Jokeritu. Pár sekúnd pred koncom druhej tretiny zvýšil na bezpečných 3:1 a potvrdil prvé víťazstvo vicemajstra.

ÚtočníkTeplický – Útočník z Kežmarku, ktorému iba o vlások ušla reprezentačná pozvánka sa opäť pripomenul svojou rýchlosťou a dravosťou. Spolu so svojou útočnou dvojičkou Liptákom robili prievan v pohronskej obrane. Vizitka 2 góly a rovnaký počet asistencií hovorí za všetko. Aj vďaka rýchlonohému útočníkovi si Kežmarčania odniesli z Bystrice dôležité a prvé 3 body.

ÚtočníkRímsky– Jeden z najdiskutovanejších letných prestupov potvrdil svoje kvality a u nového zamestnávateľa sa predviedol v slušnej forme. Bol pri prvých štyroch góloch majstra, pri ktorých mu pomohli Žilinčania Ladiver s Beniačom. Poriadne tak načal nováčika z východu a privítal ho v lige. Návrat na slovenskú hokejbalovú scénu ako sa na kanoniera patrí.

ÚtočníkPatinka– Koruna strelca kola patrí skalickému centrovi Patinkovi, ktorý spolu s kolegami z útoku Rampáčkom a Kolínkom zdemolovali nielen obranu, ale celý Ružinov. Doslova si zo skúseného súpera robili trhací kalendár. V Skalici tak správne doplnili káder a pred blížiacim sa svetovým pohárom klubov ukázali ostatným mužstvám svoju silu.

ÚtočníkBielený – Posledným útočníkom je Martinčan Bielený, ktorý strelil „iba“ hetrik. Tým zneškodnil nepríjemného súpera z Považskej Bystrice, ktorej chýbal v bráne Bratina. Aj na góloch 20-ročného krídla má podiel celý útok, ktorý mu servíroval góly a kanonier z Turca to už "len" musel doklepnúť. Navyše ku svojmu čistému hetriku pridal aj dve nahrávky, čo znamená, že bol pri všetkých 5 góloch svojho mužstva.