Main Content

Ešte nedokážeme dvakrát v priebehu štyroch dní ohúriť svet

streda, 11. september 2013 10:31 | Autor: Filip Chudý

Ešte nedokážeme dvakrát v priebehu štyroch dní ohúriť svet
Ešte nedokážeme dvakrát v priebehu štyroch dní ohúriť svet | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia podala opäť dobrý výkon, ale ani to tentoraz na víťazstvo nestačilo. Bolo totiž viditeľné, že naši reprezentanti ešte nedokážu v priebehu štyroch dní zopakovať skvelý výkon, keďže na to nie sú zvyknutí.

Komentár Filipa Chudého
 
Výkon našej reprezentácie v Zenici bol úchvatný. S takým by sme sa mohli merať aj proti zohratému výberu sveta. Súpera sme nepustili do šance a sami sme boli nebezpeční. Všetci hráči išli vysoko nad svojím priemerom, čo je ťažko opakovateľné. Vedel to aj tréner Kozák, ktorého zaujímalo, ako si budú jeho zverenci počínať v odvete.
 
Aj preto postavil tú istú základnú zostavu, dokonca urobil aj to isté prvé striedanie v tom istom čase. Tentoraz sme síce neboli takí dominantní, ale náš výkon v prvom polčase zniesol prísne medzinárodné kritériá. Tesne pred koncom polčasu sme sa aj radovali z gólu, ale už vtedy bolo vidieť, že nastávajú problémy s kondíciou.
 
Dovtedy najlepší hráč na ihrisku, Vladimír Weiss, úplne kondične odišiel. Doslova sa po ihrisku plazil. A k nemu sa postupne pridávali aj ďalší. Preto mali Bosniaci v druhom polčase toľko priestoru a navyše sme tiež zbytočne začali strácať loptu. Kým v Zenici sme jazdili hore-dole celý zápas, tak v Žiline nám to aj s prižmúrením oboch očí vydržalo iba polčas. Prečo tomu tak bolo?
 
Je to jednoduché. Naši hráči totiž ešte nemajú poriadnu zápasovú kondíciu. Veď z hráčov základnej zostavy zatiaľ v novej sezóne pravidelne hrávali celé zápasy iba Ďurica, Pečovský a Nemec. Ostatní mali výpadky, ktoré sa neukázali v jednom zápase, ale v kombinácií dvojzápasu už áno. Navyše v Zenici išli až na úplnú hranicu síl.
 
Niečo veľmi podobné sa nám stalo presne pred dvomi rokmi. V Írsku sme podali skvelý výkon, hoci sme iba remizovali 0:0. Tréner Weiss urobil následne proti Arménsku iba jednu vynútenú zmenu, no mal ich urobiť viac. A hoci sme Arménov v prvom polčase doslova bili, tak v druhom sme kondične odišli a súper nám dal príručku z protiútokov. 

Keby mal tréner Kozák už takéto skúsenosti, tak by možno aj on poskladal našu zostavu inak, hoci sa hovorí, že víťazná sa nemení. Ale ak ho pred zápasom hlavne zaujímalo, ako si naši hráči budú počínať s takouto situáciou, tak to už vie!
 
Jednou z hlavných úloh po jeho príchode bolo to, aby si vyskúšal veci do ďalšej kvalifikácie a teraz získal veľa užitočných informácií. Naša reprezentácia ešte nevie v priebehu štyroch dní dvakrát ohúriť svet, ale získali sme ďalšie poznatky, ktoré nám môžu pomôcť k tomu, aby sa nám to raz podarilo.
 
V diskusií sa vyjadrite, či si myslíte, že takéto poznatky v budúcnosti zúročíme?