Main Content

Analýzy NHL: Dnes tipujeme Pittsburgh s Montrealom a Vancouver s LA Kings

sobota, 9. október 2010 17:11 | Autor: TASR

Analýzy NHL: Dnes tipujeme Pittsburgh s Montrealom a Vancouver s LA Kings
Analýzy NHL: Dnes tipujeme Pittsburgh s Montrealom a Vancouver s LA Kings | zdroj: SITA

Najbohatší deň, aspoň čo sa do počtu zápasov týka, je určite sobota. Dnes sme pre vás vybrali jeden zápas z každej konferencie, pričom v druhom prípade ide o úplne prvé zápasy v sezóne. Vychutnajte si úvod najlepšej hokejovej ligy na svete, vychutnajte si NHL...

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens

Tučniaci vstupujú do novej sezóny aj s dlhoočakávanou novou arénou pre ich domáce zápasy. Zo šiestich prípravných duelov vyhrali päť a len jediný krát utrpeli porážku. Aj celkové skóre 24 : 14 nie je určite na zahodenie, pričom najviac bodov sa podarilo pozbierat ruskej hviezde Malkinovi (3+3). Počas letnej prestávky opustili organizáciu Penguins dve veľké opory. Išlo o elitného obrancu Gončara a skúseného veterána Billa Guerina. V bránke sa v príprave darilo hlavne jednotke Fleurymu, ktorý neprehral ani jeden zo štyroch duelov. Pittsburg už stihol odohrať aj prvý zápas v sezóne, ale na body si nesiahol, pretože podľahol Philadelphii tesne 2 : 3.

Istotne si pamätáte na posledné play off, kde sa postavil do cesty Pittsburghu Montreal a na prekvapenie mnohých bol úspešný. To mal ale v bránke ešte nášho Jara Haláka, ktorého po vydarenej sezóne poslal na západ do St. Louis. Canadiens stavili na talentovaného Careyho Pricea, ten však v prípravných zápasoch veľmi nezažiaril : 2 vyhry, 2 prehry a priemer štyri inkasované góly na zápas. V útoku to už vyzeralo lepšie, kde hlavne dvojica Plekanec (6+3), Cammalleri (2+4) naznačila dobrú formu. Podobne ako Penguins aj Canadiens majú svoju premiéru v novej sezóne už za sebou a rovnako ako ich dnešný súper si na body nesiahli, keď utrpeli tesnú porážku s Torontom 2 : 3.

V tomto zápase budú rozhodujúci brankári a tak sa víťazstvo prikloní na stranu domáceho tímu. Fleury sa momentálne predsa len ukazuje v lepšej forme ako jeho náprotivok Price.


Vancouver Canucks - Los Angeles Kings

Tieto dva tímy si museli počkať na začiatok nového ročníka o trochu dlhšie, z čoho vyplýva že dnes to budú ich prvé zápasy. Vancouver opustilo v lete niekoľko hráčov zo základnej zostavy medzi ktorími sa ocitol aj náš útočník Pavol Demitra. Ako náhradu, sa organizácii Canucks podarilo pritiahnuť Ballarda z Floridy a Torresa z Buffala. Kosatky si v príprave zahrali až osem stretnutí, ale iba tri z nich sa im podarilo vyhrať a skončili s negatívnym skóre 20 : 27. Najväčšie hviezdy mužstva v podobe bratov Sedinovcov však v tíme ostali a  v predsezónnych zápasoch ich bolo aj vidiet: Henrik (2+3), Daniel (2+2). V bránke opäť stojí neohrozene Roberto Luongo, ktorý sa snáď vyvaruje občasným výkyvom z formy.

V tábore Los Angeles došlo rovnako k niekoľkým zmenám, keď odišli Frolov, Halpern, či Modin, ale podobne ako v prípade Vancouveru, tie najväčšie opory ostali doma. V príprave sa predviedol v dobrom svetle hlavne obranca Jack Johnson (2+7) a slovinec Anže Kopitar (1+5). Svoj štandart predviedol aj Ryan Smith (2+2), alebo náš Mišo Handzuš, ktorý v troch zápasoch strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Bránkovú čiaru bude s najväčšou pravdepodobnosťou strážiť Jonathan Quick. Krály odohrali dovedna šesť prípravných duelov a rovnú polovicu vyhrali v riadnej hracej dobe. Z troch prehier, však dva krát podľahli až v predĺžení.

Los Angeles už niekoľko rokov budujú mladé talentované mužstvo, ktoré môže byť ešte veľmi nebezpečné. Napriek tomu je favoritom určite Vancouver.