Main Content

Reway hviezdi v Montreale! Presadí sa do A tímu? + VIDEO

nedeľa, 15. september 2013 10:00 | Autor: Jakub Mihálik

Reway hviezdi v Montreale! Presadí sa do A tímu? + VIDEO
Reway hviezdi v Montreale! Presadí sa do A tímu? + VIDEO | zdroj: © TASR

Slovenský hokejový talent, Martin Reway, sa po tohtoročnom drafte dostal do organizácie Montrealu Canadiens. Jeho letná príprava mu môže zabezpečiť miesto v prvom tíme.

Slovenský mládežnícky reprezentant, rodák z Prahy, Martin Reway, sa na začiatku leta posunul vo svojej kariére, keď si hráča mládežníckeho tímu QMJHL Gatineau v treťom kole vstupného draftu vybral Montreal Canadiens. Hoci sa v úvodnej sezóne v rámci zámorských profesionálov 18-ročnému mladíkovi nedávali veľké šance, Martin v príprave pred nadchádzajúcou sezónou poriadne prekvapuje!

Po úvodných rozvojových kempoch prežil v kádri Habs prvé hráčske zoštíhlenie. V sobotu navyše v modelovanom zápase Canadiens pred 21 000 fanúšikmi „zahanbil“ svojho krajana v bránke červeného tímu, Petra Budaja, keď sa presadil pekným gólom po individuálnej akcii.
Reway nastúpil poprvýkrát s ďalšími elitnými mladíkmi Habs, Charlesom Hudonom a Sebastianom Collbergom a spolupráca im v ich prvom vystúpení náramne svedčala. “Veľký zápas pre mladého Rewaya a jeho spoluhráčov”, hlásala oficiálna stránka Canadiens a k chvále sa pridáva aj Michel Therrien, či spoluhráč z formácie, Sebastian Collberg.

Pre mladého Slováka sa tak črtá zaujímavá sezóna. Už dnes nastúpia Habs proti Buffalu a formácia troch nevysokých mladíkov by opäť mala začať spolu. Podľa našich informácii by sa o Martinovej budúcnosti mohlo rozhodnúť už v pondelok, keď sa Montreal predstaví proti Bostonu. Po tomto zápase sa bude v kádri opäť škrtať niekoľko mien. Tri zvládnuté zápasy v rýchlom slede majú byť previerkou toho, ako mladíci reagujú na záťaž NHL.