Main Content

Futbal: Bale debutoval v drese Realu gólom, sklamal ho výsledok

nedeľa, 15. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Madrid 15. septembra (TASR) - Nová posila madridského Realu a najdrahší futbalista sveta Gareth Bale sa strelecky presadil hneď pri svojom debute v drese španielskeho veľkoklubu. V sobotňajšom zápase 4. kola Primery Division odohral na ihrisku Vilarreallu hodinu a v 38. minúte vyrovnal skóre na 1:1. Hoci sa duel skončil remízou 2:2, tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti hviezdnu letnú akvizíciu po stretnutí pochválil.

"Myslím si, že Bale je šťastný, pretože skóroval hneď pri svojej premiére. Bol to pre všetkých náročný zápas, no on podal kvalitný výkon. Nechcel som riskovať, že by hral celé stretnutie, to by nebolo pre neho dobré," uviedol po zápase taliansky kouč. Ten postavil Balea do základnej zostavy vedľa Cristiana Ronalda a súhra podľa skúseného trénera fungovala. "Bolo to po prvý raz, čo spolu hrali. Občas si vymenili pozície, ale nebolo to nič, čo by som im ja radil," podotkol Ancelotti.

Dvadsaťštyriročný Bale, ktorý prišiel na San Bernabeu z Tottenhamu Hotspur za rekordných 100 miliónov eur, v 38. minúte z piatich metrov usmernil do bránky prihrávku Daniho Carvajala z pravej strany. Podľa očakávania neodohral pre kondičné resty celé stretnutie, v 60. minúte ho na ihrisku nahradil Argentínčan Angel Di Maria. Výkon waleského reprezentanta sa však mnohým pozdával, ocenila ho aj legenda Realu Emilio Butrageňo. "Je to skvelá správa, že dal gól hneď pri svojom debute. Dokázal sa presadiť, hoci na zžitie sa so spoluhráčmi mal len niekoľko dní. Je to určite hráč s obrovským potenciálom," vyhlásil pre Canal Plus bývalý útočník Realu.

Samotný Bale sa po zápase s novinármi nerozprával, ale na svojom účte na sociálnej sieti Twitter nechal krátky odkaz: "Som hrdý, že som skóroval a šťastný, že som mohol odohrať hodinu, ale som sklamaný z toho, že sme nevyhrali. Už sa teším na utorok," nalákal rýchlonohý krídelník fanúšikov na prvé vystúpenie Realu v základnej B-skupine Ligy majstrov na ihrisku Galatasarayu Istanbul.