Main Content

Hlupák týždňa: Peniaze nesmrdia ani reprezentantom

pondelok, 16. september 2013 12:45 | Autor: Jakub Mihálik

Hlupák týždňa: Peniaze nesmrdia ani reprezentantom
Hlupák týždňa: Peniaze nesmrdia ani reprezentantom | zdroj: © TASR

V našej rubrike Hlupák týždňa predstavujeme tie najväčšie prepadáky medzi športovcami v danom týždni. Tentokrát nebudeme musieť prekročiť naše hranice a nájdeme ho medzi slovenskými športovcami. H

Počas minulého týždňa prepukla v susednom Česku a následne aj na Slovensku korupčná kauza, do ktorej je zapletených viacero známych slovenských futbalistov. Hoci sa o kauze popísalo veľa, stále to nie je dosť. Na Slovensku sa kauzy zvyknú rýchlo zamiesť pod koberec a postupne upadnú do zabudnutia. Na korupčný prípad spolupráce u nás pôsobiacich futbalistov však rýchlo zabudnúť nemôžeme. Je to odstrašujúci prípad a všetci účastníci musia byť náležite potrestaní. S Ivanom Hodúrom na čele, hoci hráčov bolo niekoľko a to všetci nie sú odhalení. Hráč DAC Dunajská Streda je bývalým hráčom Liberca, s ktorým získal český titul a účinkoval v pohárovej Európe, je bývalým legionárom z Poľska, je dvanásťnásobným reprezentantom. Hoci sa špekuluje o tom, že v Dunajskej Strede sa hráčom nevyplácajú výplaty, Hodúr si počas svojej dlhej profesionálnej kariéry musel zarobiť dostatok na to, aby vydržal pár týždňov meškania. No nevydržal. Chamtivo siahol po prvej ponuke na ovplyvnenie zápasu.

Hodúr zahanbil seba, zahanbil svoj klub, zahanbil reprezentáciu, zahanbil celý slovenský futbal. Ako bývalý reprezentant mal byť vzorom mladým nádejným športovcom, namiesto toho dokázal opak. Márne sa priznal trénerovi, vyšetrovateľom, médiám.

“No, keďže ma vypočúvali, vypovedal som a aj strávil noc vo vyšetrovacej väzbe, tak asi niečo na tom pravdy bude. Uvidíme, čo prinesie vyšetrovanie, ktoré je na začiatku. V mojej situácii treba počítať so všetkými alternatívami. Samozrejme, myslím aj na tú najhoršiu, teda že ma odsúdia. To je jasné. Už keď to len vyslovím, je mi zle.”

Milý Ivan, nám je zle z teba! A dúfame, že titul Hlupáka týždňa nebude tým najväčším trestom, ktorý obdržíš.