Main Content

Weiss proti PSG krásne vyrovnal, Olympiakos však odpadol

streda, 18. september 2013 09:05 | Autor: TASR

Weiss proti PSG krásne vyrovnal, Olympiakos však odpadol
Weiss proti PSG krásne vyrovnal, Olympiakos však odpadol | zdroj: © TASR

Pireus 18. septembra (TASR) - Paríž St. Germain po rozpačitom výkone v prvom polčase prepol na vyššie otáčky a z ihriska Olympiakosu Pireus si vezie tri body po víťazstve 4:1 nad gréckym majstrom.

Tím z francúzskej metropoly tak vstúpil do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov rovnakým výsledkom ako vlani, keď doma zdolal Dynamo Kyjev 4:1 a naštartoval sa za neskoršou štvrťfinálovou účasťou.

Dianie sa však mohlo vyvíjať úplne inak, keby domáci využili svoje šance v úvode stretnutia. Dvakrát hrala s Parížanmi konštrukcia brány, no tí využili svoje skúsenosti a gólom Edinsona Cavaniho sa v 19. minúte dostali do vedenia. O šesť minút sa o najkrajší gólový moment večera postaral slovenský krídelník Vladimír Weiss, ktorý po krásnom sóle z pravej strany nasadil jasličky Marquinhosovi a jedného z najlepších stopérov sveta Thiaga Silvu oklamal brilantnou kľučkou, po ktorej nezadržateľne vyrovnal - 1:1. Po zmene strán však hostia totálne dominovali, tromi gólmi (2x Thiago Motta, Marquinhos - pozn.) rozdupali nádeje Grékov a to ešte Zlatan Ibrahimovič nepremenil jedenástku. Premiérový štart v drese PSG si pripísal brazílsky mladík Marquinhos, ktorý nahradil na stopérskom poste zraneného krajana Alexa a okrem solídnej odvedenej práce v defenzíve si otvoril strelecký účet.

"Olympiakos nám v prvom polčase robil problémy, ale to sme od neho čakali. Hráči súpera však po zmene strán neudržali tempo, vyšťavili sa z energie a ich výkon s pribúdajúcimi minútami klesal. My sme tvrdo išli za naším cieľom a dosiahli sme výsledok, ktorý sme chceli," zhodnotil stretnutie kormidelník PSG Laurent Blanc. Jeho tím vyhral štvrtý zápas v rade a v nedeľu zakončí náročný týždeň v šlágri Ligue 1 proti lídrovi súťaže AS Monaco. "Sme šťastní, lebo v Pireu sa nevyhráva ľahko. Poznám tunajšie prostredie, keď som tu hral za Manchester United a neskôr som tu bol ako tréner Girondins Bordeaux. V druhom polčase sme mali viac priestoru a využili sme to," dodal Blanc.

Ani 30-tisícový frenetický dav fanúšikov nepriviedol Olympiakos k bodovému zisku. Po sľubnom prvom polčase prišla "parížska vlna", ktorá zmietla jeho nádeje. "Podľa výsledku to vyzerá tak, že Paríž Saint-Germain vyhral veľmi ľahko, ale nie je to pravda. Sme sklamaní, nezaslúžili sme si prehrať takýmto spôsobom. Doplatili sme kruto na chyby, ktoré sme v druhom polčase urobili. Teší ma aspoň to, že sme dokázali hrať otvorenú partiu s tímom, ktorý sa vlani dostal do štvrťfinále Ligy majstrov," povedal tréner Michel Gonzalez, ktorého zverenci sa 2. októbra v ďalšom zápase C-skupiny predstavia na pôde Anderlechtu Brusel. PSG doma privíta Benficu Lisabon, ktorá v prvom kole zdolala belgického zástupcu 2:0.