Main Content

NHL: Kopeckého potešil príchod brankára Thomasa: "Perfektne k nám zapadne"

streda, 18. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Sunrise 18. septembra (TASR) - Slovenského útočníka v službách Floridy Tomáša Kopeckého potešil príchod brankára Tima Thomasa do mužstva Panthers. Skúsený americký veterán, ktorý si dal od hokeja rok oddych, prijal pozvánku do kempu "panterov", kde sa bude snažiť vybojovať zmluvu na novú sezónu a oživiť svoju kariéru v NHL.

"Viackrát som už proti nemu nastúpil. Pamätám si ho zo zápasov s Bostonom ako veľmi súťaživého chlapíka, ktorý sa koncentruje na každú jednu strelu. Myslíte si, že ste ho už prekonali, no on sa dokáže zakaždým rýchlo vrátiť späť do pozície a spraviť neuveriteľný zákrok. Ťažko sa mu dávajú góly," vyjadril sa Kopecký na adresu 39-ročného brankára.

Thomas v minulosti dvakrát získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a v drese Bruins dobyl spoločne so Zdenom Chárom aj slávny Stanleyho pohár. "Je to určite víťazný typ. Keď som sa o ňom rozprával so Zdenom, tak mi potvrdil, že je veľmi súťaživý i na tréningoch a spoluhráčov robí lepšími. Keď má formu, patrí medzi top svetových brankárov. Uvidíme, ako sa mu bude dariť v príprave. Som si istý, že dychtivo túži po hokeji a chce opäť chytať. Myslím si, že je to veterán, ktorý perfektne zapadne do nášho mužstva," dodal slovenský hokejista pre portál Panther Parkway.