Main Content

KHL: Bardin sa pýta: "Načo sú Omsku takí hráči ako Blaťák, Baranka, Lassila?"

štvrtok, 19. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Omsk 19. septembra (TASR) - Bývalý generálny manažér hokejistov Avangardu Omsk Anatolij Bardin si myslí, že s takým výberom hráčov, akých má, nemôže v KHL úspešne hrať o Gagarinov pohár.

"Pozrite sa na terajšiu zostavu," citoval aallhockey.ru Bardina. "Doplňovalo sa z toho, čo zostalo. Do Omska prišli hráči, ktorých nechcela prvá osmička klubov KHL. Ako teda môžu dôjsť do finále? Sú tu len štyria hráči vysokej triedy. No veľké hviezdy zostávajú v NHL." Bardin si zároveň nemyslí, že príchod Teemu Lassilu je vina trénera Matikainena. "Načo je tu?," pýta sa Bardin a ďalej pokračuje: "Je generálny manažér, ten má za všetko zodpovedať. Tu sú vinní tréneri, tam vedenie. A generálny manažér zostane čistý. Komu sú potrební takí legionári ako Blaťák, Baranka? Pre koho je dôležitý Lassila? S takouto zostavou sa môže Omsk dostať maximálne do druhého kola play off. Aby ste ma rozumeli, nechcem nikoho obviniť."

Anatolij Bardin sa taktiež vyjadril k angažovaniu Miloša Říhu. "Prečo si myslíte, že Říha je top-trénerom? V čom je jeho pripravenosť? Áno, Říha zdvihol Spartak, Atlant. On ale pripravoval mužstvo dlhodobo. Ak teraz neuvoľníme cestu mládeži, tak sa už tretí rok nedostane do základnej zostavy. Tieto deti sa tak rýchlo stanú nepotrebnými. Rozutekajú sa, stratia formu a skončia s hokejom. Je mi ľúto Picvarkina, aj Kalinina. Nikitin s nimi pracoval dva roky. A čo oni teraz hrajú? Čím sa zaoberajú? Toto neviem pochopiť."