Main Content

KHL: Slovan Bratislava prehral s Viťazom Podolsk 1:4 - hlasy trénerov (2)

štvrtok, 19. september 2013 22:05 | Autor: TASR

Bratislava 19. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj vo svojom druhom domácom vystúpení v prebiehajúcej sezóne KHL, keď vo štvrtok podľahli vo vypredanej Slovnaft Aréne Viťazu Podolsk 1:4. O jediný gól "belasých" sa v závere druhej tretiny za stavu 0:4 postaral v presilovke český obranca Martin Škoula.

Zverenci trénera Rostislava Čadu si tak v šiestom zápase ročníka zaknihovali piatu prehru a s dvomi bodmi figurujú na samom chvoste ligovej tabuľky.

Ďalšie stretnutie odohrá slovenský účastník KHL v sobotu, keď privíta AK Bars Kazaň, štvorzápasovú domácu šnúru zakončí v pondelok súbojom proti obhajcovi Gagarinovho pohára Dinamu Moskva.

Slovan Bratislava - Viťaz Podolsk 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Góly: 38. Škoula (Sersen, Miklík) - 12. Vasiljev (Malevič, Mamin), 14. Chafizullin (Koroľuk, Šitikov), 21. Soloduchin (Golovkov, Rybakov), 36. Pyett (Podziňš). Rozhodovali: Kulakov, Ščenjov - Morozov, Putilin (všetci Rus.), vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Mojžíš (Slovan) 5 min+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: od 7. min Slovan s Mihálikom, od 21. Daňo namiesto R. Mráza, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Kopřiva - Škoula, Sersen, Kutlák, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Bakoš, Kukumberg, Hudáček - R. Mráz, Kolena, T. Mikúš

Viťaz Podolsk: Backlund - Mezei, Pyett, Golovkov, Selezňov, Malevič, Chafizullin, Kudinov - Šitikov, Iggulden, Koroľuk - Koroľov, Rybakov, Soloduchin - Afinogenov, Hennessy, Poltorak - Vasiljev, Mamin, Podziňš

Úvodná tretina sa niesla v nervóznom duchu. Na začiatku 7. minúty tvrdo narazil Sersen na mantinel Igguldena, ktorý sa so zranením tváre pobral do šatne a do hry sa už nevrátil. Rozhodcovia však poslali predčasne pod sprchy prekvapujúco Mojžíša, ktorý v danom momente ani nebol na ľade. Slovanisti sa päťminútovému oslabeniu aj so šťastím ubránili, po vypršaní trestu však z nenápadnej akcie napriahol z diaľky Vasiljev a prepálil Kopřivu - 0:1. O vyrovnanie sa okamžite pokúšal po krásnom sóle Kukumberg a následne dvakrát Ölvecký, zahrmelo však opäť na druhej strane. Na 2:0 pre hostí zvýšil Chafizullin, keď sa puk odrazil od hornej žŕdky a chrbta Kopřivu do domácej bránky. Hra potom nabrala rýchly spád, Netík nemohol zakončiť, lebo bol v úniku faulovaný, na druhej strane Kopřiva sa skvele presunul v bránkovisku a nedovolil skórovať Pyettovi. Na konci tretiny "belasí" nevyužili krátku presilovku o dvoch hráčov, no vzápätí si aj vydýchli, keď po Štajnochovej chybe Kopřiva zneškodnil šancu Hennessyho.

Slovanisti vykorčuľovali do druhej časti s cieľom konečne prelomiť strelecké trápenie, hneď na začiatku dejstva ich však schladil po individuálnej akcii Soloduchin - 0:3. Domáci potom predviedli sériu zahodených šancí, Kolena zabudol v dobrej pozícii puk za sebou, Bakoš a T. Mikúš pálili tesne vedľa a Miklíkov pokus zlikvidoval spoľahlivý Backlund. Hostia vedomí si jasného náskoku hrali uvoľnene a kombinačnou hrou sa poľahky dostávali až pred Kopřivu, ukázali to aj v 36. min, keď Soloduchinovu strelu zastavila žŕdka. O pár sekúnd sa už ale obranca Pyett nemýlil, keď na dvakrát prepasíroval puk za chrbát českého brankára. Fanúšikovia Slovana sa dočkali až v 38. minúte, Škoula v presilovke strelou od modrej čiary prekvapil Backlunda a znížil na 1:4.

V tretej tretine pokračovalo dobýjanie bránky Podolska. Hostia sa už nikam nehnali, zatiahli sa do defenzívnej ulity a domácim dovolili ohrozovať Backlunda maximálne strelami zo strednej vzdialenosti. V ojedinelej šanci sa ocitol Daňo, pálil ale vysoko nad. V 55. min sa prekľučkoval pred švédskeho brankára Vondrka, no mieril tiež nepresne. Záver zápasu sa už len dohrával, hráči Viťazu si bez problémov ustrážili trojgólový náskok a mohli sa tešiť z plného bodového zisku.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Zápas sme začali s veľkým odhodlaním a presvedčením získať body, zodpovedala tomu aj hra v päťminútovom oslabení, ktoré sme uhrali veľkou bojovnosťou a usilovnou prácou. Žiaľ, v závere prvej tretiny sme dostali dva pomerne lacné góly. Napriek tomu sa domnievam, že sme pokračovali v nátlakovej hre so snahou vyrovnať, o čom svedčí aj pomer striel (38:23 v prospech Slovana, pozn. red.). Hrali sme proti dobre organizovanej obrannej hre súpera podporenej dobrým výkonom brankára. Som presvedčený, že dnešný výkon je cestou, s ktorou môžeme v ďalších zápasoch uspieť. Samozrejme, veľkým problémom zostávajú nevyužité šance."

Jurij Leonov, tréner Viťazu: "Zápas sa mi veľmi páčil, mal vysoké tempo. Výsledok tomu možno nezodpovedá, ale súper hral veľmi dobre. Chcel by som sa poďakovať mojim hráčom za predvedený výkon."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy trénerov