Main Content

Box: Duel Mayweathera s Alvarezom zarobil rekordnú sumu v histórii

piatok, 20. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Las Vegas 20. septembra (TASR) - Minulotýždňový súboj medzi Floydom Mayweatherom a Canelom Alvarezom o titul profesionálneho majstra sveta vo welterovej váhe organizácií WBC a WBA v Las Vegas zarobil najviac peňazí v histórii boxu.

Televízna spoločnosť Showtime oznámila, že priamy prenos si prostredníctvom tzv. pay-per-view objednalo minimálne 2,2 milióna domácností a pri historicky najvyššej cene viac ako 70 amerických dolárov tak zápas vygeneroval príjem približne 150 miliónov.

Na vstupnom vybrali organizátori viac ako 20 miliónov, keďže v hľadisku bolo 16.146 divákov a priemerná cena za vstupenku sa vyšplhala do výšky takmer 1240 dolárov. Celkový príjem zo zápasu dosiahol podľa promotéra Richarda Schaefera takmer 200 miliónov, čím jasne predčil doteraz rekordný duel medzi Mayweatherom a De La Hoyom (165 miliónov).

V sobotňajšom ostrosledovanom súboji v Las Vegas zvíťazil 36-ročný Mayweather nad Alvarezom a zinkasoval rekordnú odmenu 41,5 milióna dolárov. Najlepšie zarábajúci športovec sveta, ktorý má prezývku "Money" (Peniaze, pozn. red.) predĺžil svoju neporazenosť v profesionálnom ringu na 45 zápasov. Americký pästiar prekonal doterajší vlastný rekordný honorár za májový súboj s Robertom Guerrerom, vtedy zinkasoval 32 miliónov dolárov. O trinásť rokov mladší Alvarez získal za zápas šek na šesť miliónov dolárov.