Main Content

Hokej: HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 6:1 v 3. kole extraligy

piatok, 20. september 2013 20:05 | Autor: TASR

Skalica 20. septembra (TASR) -

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)

Góly: 6. Jankovič, 17. Školiak, 19. Mráz, 37. Obdržálek, 53. Kutálek, 56. Lažo - 20. Lintner. Rozhodovali: Baluška, Stano - Holienka, Šefčík, vylúčení: 8:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 1385 divákov

Domáci nastúpili s odhodlaním odčiniť prehru z predchádzajúceho kola. Začali aktívnejšie, dostávali sa pred bránku súpera a v 6. minúte sa uvoľnil Kutálek, posunul puk Jankovičovi a ten vyškolil Lašáka a bolo 1:0. Prišli však dve presilové hry súpera, no Trenčania si síce vytvorili tlak, no ich snaha bola bez výrazného streleckého efektu. Tak udrelo na druhej strane. Preisinger trafil ešte žŕdku, no Školiak a Mráz strieľali do čierneho a domáci viedli 3:0. Lintner v závere v posledných sekundách dal Skaličanom gól do šatne.

Na začiatku druhej tretiny mali hostia z Trenčína výhodu presilovej hry, no ukázali, že táto činnosť nie je ich silnou stránkou. V nasledujúcich minútach bola hra plná nepresností na oboch stranách. V závere tretiny sa hostia dopustili niekoľkých faulov, ktoré vyústili v presilové hry a jednu z nich Obdržálek využil na strelenie štvrtého gólu.

V tretej tretine začal Trenčín aktívnejšie v snahe dostať sa do zápasu, no nedokázal si vypracovať gólové šance. Desať minút pred koncom tretiny mali Trenčania výhodu presilovej hry, no experimentovali, odvolali brankára, čo im nevyšlo a Kutálek do prázdnej bránky zvýšil. Keď vzápätí pridal ďalší gól Lažo o zápase bolo rozhodnuté.