Main Content

VIDEO: Gáborík asistenciami pomohol zdolať Pittsburgh

nedeľa, 22. september 2013 09:16 | Autor: Jakub Vaverka

VIDEO: Gáborík asistenciami pomohol zdolať Pittsburgh
VIDEO: Gáborík asistenciami pomohol zdolať Pittsburgh | zdroj: © TASR

Príprava na NHL je v plnom prúde, pričom v nočnom zápase medzi Tučniakmi z Pittsburghu a Blue Jackets z Columbusu nebolo o favoritovi pochýb. Nakoniec všetko dopadlo inak, podiel mal na tom aj náš Marián Gáborík.

Na ľade favorizovaného Pittsburghu boli aj v príprave jasným favoritom duelu domáci Penguins, ktorí však nestíhali na Columbus od úvodu zápasu a prvú tretinu prehrali 0:2, po tom, čo sa už v druhej minúte po prihrávke Mariána Gáboríka presadil Brendan Dubinsky. Druhý gól v prvej časti hry pridal krátko pred ukončením desiatej minúty B. Jenner. Druhá tretina už bola o inom. Pens sa zobudili, Malkin začal robiť na ľade divy a aj keď neskóroval, tak domáci vyhrali druhú tretinu 3:1. Fanúšikovia si lepšiu zápletku ani len nemohli priať.

Domácim fans však nakoniec ostali len oči pre plač, pretože v záverečnej tretine do čierneho triafali iba hostia, pričom Gáborík si pripísal svoju druhú asistenciu v zápase, keď sa spolu s Dubinskym podieľal na druhom góle Jennera. Slovenský krídelník tak potvrdil už v jednom z prvých prípravných zápasov, že bude patriť medzi najdôležitejšie persóny Blue Jackets.