Main Content

Budaj prispel svojim výkonom k výhre Coloráda

streda, 13. október 2010 08:01 | Autor: TASR

Slovenský brankár Peter Budaj sa 24 úspešnými zákrokmi už pred "lotériou" pričinil o víťazstvo Colorada 5:4 po samostatných nájazdoch v Detroite v jednom z dvoch utorňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL.

V rozstrele pred 19 651 divákmi ho neprekonal žiadny zo šiestich určených hráčov "červených krídel". Pri pokusoch Modana i Franzéna pritom Budajovi pomohla konštrukcia bránky, ktorú najprv potľapkal a potom pobozkal. Rozhodnutie prišlo z hokejky Brandona Yipa. Hostia v riadnom hracom čase trikrát dokázali vyrovnať, v jednom prípade išlo o dvojgólový náskok súpera (3:1 od 34. min).
 
"Mal som aj šťastie. Puk odskočil, takže bol k môjmu mužstvu žičlivý. Niekedy v takýchto situáciách zamieri po odraze do siete, inokedy nie," cituje Budaja internetová stránka profiligy.
Michal Handzuš sa radoval z víťazstva Los Angeles 3:1 nad Atlantou. Kalifornský tím ešte v 44. min prehrával, ale napokon dosiahol obrat. Do prázdnej bránky pečatil Ryan Smyth. Handzuš pobudol na ľade 15:02 min, mal jeden strelecký pokus a pripísal si do štatistík dvojminútový trest.

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Detroit - Colorado 4:5 po sam. nájazdoch (1:1, 2:1, 1:2 - 0:0, 0:1) - Peter Budaj (Colorado) odchytal celé stretnutie a mal 24 zákrokov (úspešnosť 86%)

Los Angeles - Atlanta 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

SITA
© WEBNOVINY