Main Content

Hokej: Znojmo angažovalo na rok fínskeho brankára Hoviho

pondelok, 23. september 2013 14:05 | Autor: TASR

Znojmo 23. septembra (TASR) - Ročný kontrakt s účastníkom rakúskej hokejovej EBEL ligy HC Orli Znojmo podpísal fínsky brankár Sasu Hovi. Angažovanie 31-ročného fínskeho legionára, je odrazom zlého štartu Znojma do novej sezóny, v ktorej jeho hráči zo štyroch zápasov až tri prehrali.

"Po nevyrovnaných výkonoch brankárov v úvode sezóny sa trénerský tím rozhodol požiadať o príchod jasnej jednotky do bránky. Sasu Hovi je brankár špičkovej európskej úrovne. Mal ponuky z českej extraligy aj fínskej najvyššej súťaže, napriek tomu dal prednosť Znojmu," uviedol pre klubový web manažér Petr Veselý.

Istým rizikom v angažovaní Hoviho môže byť ale skutočnosť, že poslednú sezónu nikde nechytal. "Tohtoročnú prípravu absolvoval v drese Ilves Tampere. Odchytal aj niekoľko prípravných stretnutí, v ktorých pôsobil istým dojmom. Tieto zápasy sme videli na videu a máme tiež aj priaznivé odozvy na jeho výkon priamo z Fínska. Hovi by mal byť pripravený okamžite naskočiť do zápasov s tým, že do bránkoviska prinesie istotu, ktorá pozitívne ovplyvní celé mužstvo," konštatoval hlavný tréner Znojma Jiří Režnar.

Hovi je dobre známy aj z pôsobenia v slovenskej extralige v drese Slovana Bratislava, s ktorým získal dva majstrovské tituly. V sezóne 2007/08 mal najlepšiu percentuálnu úspešnosť zákrokov v základnej časti (92,93) i v play off (95,6).