Main Content

Slovan premárnil s Dynamom dvojgólový náskok + HLASY

pondelok, 23. september 2013 21:33 | Autor: Dávid Lech

Slovan premárnil s Dynamom dvojgólový náskok + HLASY
Slovan premárnil s Dynamom dvojgólový náskok + HLASY | zdroj: © TASR

Hokejisti HC Slovan Bratislava odohrali v pondelok posledný domáci duel pred odchodom na štvorzápasový trip. Po tom, čo doma zdolali favorizovanú Kazaň 2:1 po predĺžení do metropoly Bratislava pricestoval obhajca titulu z moskovského Dynama.

Do zápasu lepšie vstúpili hostia, ktorí mali hernú prevahu. Slovan do desiatej minúty neohrozil ani raz bránu Jeremenka. K prvej strele medzi tri žrde im dopomohol až faul útočníka Gorovikova. Slovan si v početnej výhode vypracoval viacero dobrých príležitostí, no zverenci Rostislava Čadu nedokázali prepasírovať puk za chrbát moskovského gólmana. Čo sa nepodarilo v presilovke vyšlo v hre pri plnom počte hráčov. O prvý gól zápasu sa postaral český zadák Tomáš Mojžíš. Dynamo búšilo do svojho súpera, no defenzíva na čele s Jaroslavom Janusom úspešne odolávala ofenzívnym výpadom minuloročného víťaza Gagarinovho pohára. Do šatní sa tak šlo za stavu 1:0.

Jednogólový náskok dokázal jediný slovenský účastník navýšiť a to vďaka gólu Michala Vondrku, ktorého presný zásah z 25. minúty museli odobriť videorozhodcovia. Bezprostredne po jeho góle bola totiž posunutá hosťujúca brána. O dve minúty Dynamo vsietilo kontaktný gól. Denis Kokarev potrestal vylúčenie Jonathana Sigaleta, keď šikovne tečoval strelu Martinsa Karsumsa. Od polovice druhého dejstva prebrali iniciatívu Moskovčania, ich snaženie však prerušil sporný gól Romana Kukumberga, ktorý nakoniec nebol uznaný. Domácich priaznivcov to ale dlho nemrzelo. Gól do šatne v čase 38:02 vsietil svojmu súperovi Peter Ölvecký, ktorý stál na konci vydarenej akcie Hudáčka s Daňom.  
 
„Belasí“ vstupovali do záverečnej dvadsaťminútovky s pohodlným dvojgólovým náskokom. Hostia však nastúpili do poslednej tretiny ako vymenení a od úvodnej sekundy sa zahryzli do svojho súpera. Odmenou im bolo zmazanie dvojgólového manka za necelé dve minúty. Na rozdiel jedného gólu sa k Slovanu Dynamo priblížilo zásluhou svojho najproduktívnejšieho hráča Maxima Pestuška. V 45. minúte sa začínalo odznova po tom, čo strelou medzi betóny prekonal Janusa Slovák Dominik Graňák. Rozbehnuté Dynamo nezastavilo ani dlhšie prerušenie hry pre problémy s ochranným sklom na mantineli. Fantastický obrat dokonal forward Maxim Solovjov, ktorý dokonale využil výbornú prihrávku od Pestuška. Gólostroj hokejistov z hlavného mesta Ruska akoby nemal konca. Slovanisti sa nestihli spamätať z vedúceho gólu svojich protihráčov a Janus vyberal puk zo svojej siete už štvrtýkrát v priebehu desiatich minút. Strelecky sa presadil útočník elitnej formácie hostí Konstantin Gorovikov, ktorý sa presadil strelou z ľavého kruhu. Gólová prestrelka naďalej pokračovala. Päť minút pred koncom zdramatizoval stretnutie Martin Bakoš, ktorý pre Slovan vykresal maličkú iskierku nádeje. Slovan to skúsil v posledných 33 sekundách bez gólmana, no skóre sa mu nepodarilo vyrovnať.
 
Slovan podľahol moskovskému Dynamu v gólovej prestrelke 4:5, keď hostia zvíťazili predovšetkým vďaka fantastickej záverečnej časti, v ktorej za 10 minút vsietili štyri góly a umne si udržali svoj vypracovaný náskok.  Je však potrebné pripomenúť, že hostia si zo Slovnaft Areny odvážajú tri body právom. Slovan vyslal na gólmana Jeremenka len 15 streleckých pokusov z ktorých dokázal vyťažiť 4 presné zásahy, no počas celého zápasu bola väčšia aktivita na hokejkách obhajcu Gagarinovho pohára.
 
HC Slovan Bratislava – Dynamo Moskva 4:5 (1:0, 2:1, 1:4)

Góly: 15. T. Mojžíš (M. Miklík, M. Vondrka), 25. M. Vondrka (M. Miklík, M. Škoula), 39. P. Ölvecký (L. Hudáček, M. Daňo), 55. M. Bakoš (T. Mojžíš, M. Štajnoch) – 27. D. Kokarev (M. Karsums, A. Cvetkov), 43. M. Pestuško (D. Mosaljov), 45. D. Graňák (L. Komarov), 48. M. Solovjov (M. Pestuško, L. Komarov), 50. K. Gorovikov (L. Komarov)
 
Zostavy:
Slovan:
Janus – Kutlák, Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Mráz, Brejčák – Vondrka, Ölvecký, Miklík – Bartovič, J. Mikúš, Netík – Hudáček, Kukumberg, Daňo – T. Mikúš, Kolena, Bakoš
Dynamo: Jeremenko – Novák, Graňák, Solovjov, Jalasvaara, Bojkov, Mironov, Korjagin, Barancev – Komarov, Gorovikov, Pestuško – Karsums, Cvetkov, Kokarev – Sopin, Volkov, Babenko – Kvapil, Pestunov, Mosaljov
 
Po tomto zápase na Bratislavčanov čaká štvordňový odpočinok a následne piatkový duel na ľade HC Sibir Novosibirsk, ktorý štartuje už o 14:00 hod. 

Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dve tretiny sme s nasadením, odhodlaním a srdnato odolávali obhajcovi Gagarinovho pohára. Dokonca sme po druhej tretine viedli 3:1. Môže nás mrzieť výpadok na začiatku tretej časti, keď sme inkasovali góly, ktoré nás nakoniec stáli víťazstvo. Je to jediná časť hry, ktorú môžem hráčom vyčítať a nemôžeme s ňou byť spokojní."

Martin Bakoš, autor štvrtého gólu Slovana:
"Nemal by sa nám stávať taký výpadok, aký sme mali v tretej tretine. Dnes sme totiž pracovali výborne, škoda tých siedmich hluchých minút. Treba bojovať 60 minút a nie len dve tretiny. Aj keď sme znížili na 4:5 a do konca zostávali asi štyri minúty, sme verili, že Michal

Vondrka, strelec druhého gólu Slovana:
"Neviem, čo mám na to povedať, neviem, čo sa stalo. Za stavu 3:1 nad takým dobrým súperom si vôbec nemôžeme dovoliť zaváhanie. Nepadalo nám to tam, zrazu to bolo 3:3, potom 3:4 a 3:5. Nakoniec sa nám ešte podarilo znížiť a vyzeralo to, že by sme mohli mať šancu, ale už nebol čas. Takýto výpadok si nemôžeme dovoliť so žiadnym mužstvom a nie ešte s Dinamom Moskva."

Jaroslav Janus, brankár Slovana
: "Za stavu 3:1 pri takomto súperovi nemôžeme prestať hrať. Neviem, čím to bolo, asi nekoncentrovanosťou v hre. Spravili sme veľa individuálnych chýb, celý tím podal nezodpovedný výkon. Proti takému silnému súperovi robiť takéto chyby sa jednoducho nevypláca. Sami si za to môžeme, škoda. Mrzí nás to, treba sa z toho do budúcna poučiť."

Olegs Znaroks, tréner Dinama Moskva:
"Dnes to bol ťažký zápas. Síce sa nám miestami nedarilo, no všetky tri tretiny sme hrali dobre, pričom v poslednej sme dali štyri góly. Chlapci ukázali charakter a odchádzame spokojní. Ďakujem im."

Dominik Graňák, obranca Dinama a autor tretieho gólu hostí:
"Nebol to z našej strany úplne ideálny zápas. Nehrali sme dobre, hlavne v obrane, veľakrát sme púšťali slovanistov pred našu bránku. Súper hral agresívne, my sme na nich čakali. Urobili sme pár chýb, ktoré domáci dosť rýchlo potrestali. Našťastie sa nám podarilo skóre otočiť a po troch prehratých zápasoch máme konečne tri body, čo je dôležité."