Main Content

TOP-NBA: Hráči Heat a Nets budú mať na dresoch namiesto priezvísk prezývky

utorok, 24. september 2013 11:05 | Autor: TASR

Miami 24. septembra (TASR) - "Kráľ James", "Pravda" a "KG", aj také mená si budú môcť prečítať basketbaloví fanúšikovia na dresoch svojich idolov počas zápasu Miami s Brooklynom v nadchádzajúcom ročníku NBA. Vedenie zámorskej súťaže zvažuje, že hráčom Heat a Nets dovolí v minimálne jednom zo štyroch vzájomných stretnutí v sezóne nahradiť tradičné priezviská ich prezývkami. Ako informovala agentúra AP, ligoví predstavitelia zatiaľ tento úmysel oficiálne neoznámili, no oba tímy už o ňom informovali a hráči údajne prijali plán s nadšením.

Basketbalisti teraz dostali za úlohu vymyslieť, aké prezývky si dajú na dres. Štvornásobný najužitočnejší hráč NBA (MVP) LeBron James si pravdepodobne nechá našiť na chrbát meno "Kráľ James", krídelník Brooklynu Paul Pierce zasa "The Truth" (Pravda). Túto prezývku dostal svojho času od Shaquilla O'Neala vďaka jeho húževnatosti a dôslednosti. Jeho spoluhráča Kevina Garnetta zasa dlhé roky volajú podľa jeho iniciáliek.

"Dokazuje to, ako sa naša liga rozvíja. A my sa stále cítime ako deti, veď hráme detskú hru. A hoci sme už dospelými mužmi, stále pamätáme, kde sme vyrástli. Každý z nás má nejakú prezývku. Je to spôsob, ako trochu navnadiť fanúšikov," vyjadril sa rozohrávač Heat Ray Allen. Ten plánuje mať na drese prezývku "Jesus Shuttlesworth" podľa postavy, ktorú zahral vo filme "He Got Game".