Main Content

Vo Fínsku žiari mladý Slovák Michal Krištof!

utorok, 24. september 2013 13:36 | Autor: Jozef Korbel

Vo Fínsku žiari mladý Slovák Michal Krištof!
Vo Fínsku žiari mladý Slovák Michal Krištof! | zdroj: © TASR

Vaasan/Bratislava (kor) - V druhej fínskej hokejovej lige Mestis pôsobí len jediný hráč zo Slovenska, ktorý púta pozornosť nielen skvelými výkonmi, ale aj štatistikami už od začiatku sezóny.

Nehovoriac o tom, že v uplynulej sezóne sa dostal do elitnej All-Star formácie sezóny fínskej juniorskej SM-Liigy, keď v 38 zápasoch získal v kanadskom bodovaní 47 bodov za 15 gólov a 32 asistencií. Reč je o talentovanom útočníkovi Michalovi Krištofovi z tímu Vaasan Sport.

Slovenský hokejista vykročil výborne aj do prvej sezóny medzi seniormi. V tíme Vaasan Sport v druhej najvyšej fínskej súťaži patrí hneď od úvodu k lídrom mužstva to má len devätnásť rokov. V prvých štyroch dueloch totiž strelil dva góly a pri piatich asistoval. ,,Úvod mi vyšiel a celkom sa mi zatiaľ darí, ale tímu už až tak nie, pretože sme vyhrali len oba domáce zápasy, kým u súperov sme oba prehrali," vyslovill sa rodák z Nitry, ktorý sa adaptuje na seniorský hokej v krajine tisícich jazier.

,,Je to moja prvá sezóna medzi mužmi a rozdiel medzi juniorským a seniorským hokejom je cítiť. Rozhodne je to tvrdšie, oveľa fyzickejšie, ale aj rýchlejšie. Za ten mesiac som si však už zvykol. Je to dobrá súťaž a viem, že stále napredujem, čo je pre mňa najdôležitejšie. Pôsobí tu viacero hráčov z najvyššej súťaži, ale je tu aj množstvo mladých chlapcov,"
nechal sa počuť slovenský talentovaný hokejista Michal Krištof, ktorý hrá už v prvej formácii.

,,Jeden hráč sa v úvode súťaže zranil, tak ma tréner zaradil namiesto neho a ja som sa uchytil. Hrám aj presilvoky, takže aj moje štatistiky sa môžu rozrásť,"
dodal nitriansky rodák Michal Krištof, ktorý by si rád zahral aj najvyššiu fínsku SM ligu.

Jozef Korbel