Main Content

KHL: Novou posilou Medveščaku Záhreb fínsky obranca Pikkarainen

streda, 25. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Záhreb 25. septembra (TASR) - O fínskeho obrancu Hannu Pikkarainena vystužil svoje defenzívne rady chorvátsky nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Medveščak Záhreb. Ako informuje webová stránka klubu, už vo štvrtok by sa mala čerstvá posila pripojiť k mužstvu. Hrávať bude s číslom 49.

"Ide o skúseného obrancu, ktorý je šťastný, že sa mu znova naskytla šanca hrať v KHL," citoval internetový portál športového riaditeľa Medveščaku Aarona Foxa. "Na vysokej úrovni hral vo švédskej i fínskej lige a do našej hry vnesie to, čo sme stratili vinou zranenia Kyle Klubertanza. Jeho hra sa vyznačuje ľahkosťou, má prehľad a pomôže nám aj v útoku. V každom prípade, jeho príchod je zaujímavý, pretože do mužstva vnesie čo-to nové."

Tridsaťročný Pikkarainen pochádza z Helsínk, ako junior hrával za mládežnícke reprezentácie Suomi do 16, 18 a 20 rokov. V najvyššej fínskej súťaži debutoval v sezóne 2002/03. Vlani hral za TPS Turku a v 35 stretnutiach základnej časti nazbieral 12 bodov (2+10). Pôsobil aj vo švédskej Elitserien v tímoch MoDo a Skelleftea, v KHL už má za sebou 16 zápasov v drese Dinama Minsk v sezóne 2010/11 s bilanciou 0+4.