Main Content

Hantuchová prehrala vo štvrťfinále so Schnyderovou

piatok, 15. október 2010 22:01 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako druhá prehrala v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale) s Patty Schnyderovou v ich už 19. vzájomnom súboji za 83 minút 4:6, 4:6.

Švajčiarka po sérii piatich nezdarov upravila dlhodobé skóre na 9:10. V sobotňajšom semifinále si zmeria sily s Nemkou Andreou Petkovicovou, šestkou "pavúka".

Semifinalistka melbournských grandslamových Australian Open 2008 Hantuchová si odnáša 70 bodov do svetového rebríčka a šek na 5340 USD. Už po 1. kole bolo jasné, že k 18. októbru zostane národnou jednotkou pred Dominikou Cibulkovou. V Linzi hrala siedmy raz (debutovala v roku 2002), ale premiérovo od celkového triumfu v sezóne 2007, ktorým si vtedy zabezpečila miestenku na koncoročný "výberový" šampionát do Madridu.

Zverenkyňa Carlosa Cuadrada Hantuchová bola od začiatku podujatia najvyššie nasadenou aktérkou, pretože pôvodná jednotka, Američanka Serena Williamsová, sa po žrebe napokon odhlásila pre pretrvávajúce bolesti operovanej pravej nohy. Hantuchová, ktorá počas nedávneho ázijského miniturné i po ňom referovala o problémoch s pravým ramenom, by sa tento rok ešte mala predstaviť budúci týždeň v Luxemburgu a potom začiatkom novembra na základe voľnej karty na tzv. malých MS WTA Tour na indonézskom ostrove Bali.

Hrdinka aprílového belehradského fedcupového zápasu so Srbkami Hantuchová postúpila v tejto sezóne medzi najlepších osem piaty raz, premiérovo v Európe. V mexickom Monterrey bola vo finále, v americkom Charlestone i San Diegu v semifinále, v austrálskom Brisbane sa lúčila takisto ako teraz práve vo štvrťfinále.

Dvojhra - štvrťfinále:
Patty Schnyderová (Švajč.) - Daniela Hantuchová (2-SR) 6:4, 6:4 za 83 minút (35, 48).

SITA
© WEBNOVINY