Main Content

Futbal: "Mourinho nie je môj kamarát," tvrdí Villas-Boas pred súbojom s Chelsea

piatok, 27. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Londýn 27. septembra (TASR) - Tréner futbalistov Tottenhamu Hotspur Andre Villas-Boas bez ľutovania uviedol, že jeho bývalý mentor a kouč FC Chelsea Jose Mourinho nepatrí v súčasnosti do okruhu jeho kamarátov. Mladší z portugalských futbalových odborníkov to uviedol len deň pred ligovým súbojom londýnskych "kohútov" s "The Blues" na štadióne White Hart Lane.

Tridsaťpäťročný Villas-Boas pracoval pod Mourinhovou taktovkou sedem rokov v FC Porto, FC Chelsea a Interi Miláno, ale až teraz sa postavia proti sebe. "Môžem povedať, že spím pokojne. Áno, mali sme predtým skvelý osobný a profesionálny vzťah. Teraz ho však nemáme. Naše priateľstvo sa pretrhlo," cituje Villasa-Boasa portál BBC.

Rodák z Porta, Villas-Boas, robil pre Mourinha skauta. Neskôr však dosiahol rovnako úspech s portskými "drakmi", keď v roku 2011 získal ligový titul a triumfoval aj v Európskej lige. Potom nasledoval Mourinhove kroky a od 2011 do 2012 pôsobil v FC Chelsea a teraz v Tottenhame.

"Všetko sa zlomilo v bode, keď som bol plný ambícii a chcel som mu dať niečo extra. Chcel som byť viac zapojený do tej práce, ktorú vtedy robil," uviedol Villas-Boas. "Cítil som, že by som mu mohol ponúknuť podstatne viac v jeho blízkosti, ako napríklad asistent. Naše cesty sa v podstate rozišli po Interi Miláno."