Main Content

Elitná zostava týždňa v KHL (22. - 28. 9.)

nedeľa, 29. september 2013 12:03 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v KHL (22. - 28. 9.)
Elitná zostava týždňa v KHL (22. - 28. 9.) | zdroj: © TASR

Nová sezóna Kontinentálnej hokejovej ligy je v plnom prúde. Predstavujeme Vám Elitnú zostavu uplynulého týždňa. Ktorým hráčom sa darilo najviac?

Brankár
 
Vasilij Košečkin (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 1 shutout, 0,5 inkasovaných gólov na zápas, 98,4% úspešnosť zásahov
 
Dvojmetrový gólman zabezpečil v uplynulom týždni svojmu tímu dve výhry. V nedeľňajšom súboji zlikvidoval 29 streleckých pokusov hráčov Amuru Chabarovsk a Metallurg sa mohol tešiť z jednoznačného víťazstva 6:1. Svoj výkon Košečkin vyšperkoval na ľade Traktora Čeľabinsk. Magnitogorsk zvíťazil vysoko 0:5 a 30-ročný Rus si pripísal do štatistík čisté konto za 34 bezchybných zákrokov.
 
Obrancovia
 
Deron Quint (Spartak Moskva) Bilancia týždňa: 1+3
 
Kanadský bek dlhoročne patrí medzi výkvet ligy spomedzi obrancov. Potvrdil to aj v dueli proti Severstaľu Čerepovec. Dvomi asistenciami sa podieľal na víťazstve Spartaka 4:5 po predĺžení. Skvelý zápas odohral aj v sobotu. Gólom a prihrávkou na vyrovnávajúci gól sa postaral o zisk dvoch bodov pre svoj celok. Hokejisti z metropoly Ruska zdolali Avangard Omsk 3:2 po shootoutoch.
 
Martin Ševc (HC Lev Praha) Bilancia týždňa: 2+1
 
Do našej Elitnej zostavy sa prebojoval aj český zadák HC Lev Praha Martin Ševc. V minulom týždni si pripísal bilanciu 2+1, ktorú zaznamenal v piatkovom súboji na ľade Metallurgu Novokuzneck. Ševc okrem iného vsietil aj víťazný gól zápasu v 34. minúte stretnutia.
 
Útočníci
 
Maxim Jakucenja (Donbass Doneck) Bilancia týždňa: 3+2
 
32-ročný Rus zavítal do Donbassu Doneck z Traktora Čeľabinsk a ihneď sa zaradil medzi najlepších hráčov svojho celku. Potvrdil to v sledovanom období, keď svojmu celku pomohol dvomi zásahmi do čierneho zdolať najlepší celok KHL SKA Petrohrad. Jeden z jeho presných zásahov bol víťazný. Vo štvrtok ukrajinský celok nestačil na Barys Astanu, ktorá vyhrala na ľade Donbassu 2:4, aj v tomto zápase sa dokázal Jakucenja presadiť, keď zaznamenal bod za prihrávku. Svoju formu potvrdil v závere týždňa v domácom súboji proti Jugre Chanty-Mansijsk. Doneck zásluhou Jakucenju, ktorý v zápase vsietil jeden gól a pridal jednu asistenciu, zvíťazil 2:0.
 
Talgat Žajlauov (Barys Astana) Bilancia týždňa: 2+3
 
Kazašskému celku z Astany sa v posledných siedmich dňoch darilo a to aj vďaka Talgatovi Žajlauovi. Dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou pomohol rozdrviť Jekaterinburg 7:2 a ďalšie dva kanadské body za prihrávky pozbieral na ľade Donbassu Doneck, Astana zvíťazila 2:4.
 
Sakari Salminen (Torpedo Nižnij Novgorod) Bilancia týždňa: 3+2

Pre 25-ročného fínskeho krídelníka je ročník 2013/2014 v KHL premiérový. Do najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže naskočil vynikajúco. Od začiatku pravidelne boduje a vďaka jeho skvelým výkonom uzatvára náš útočný trojlístok. V pondelok hokejisti lotyšskej Rigy pocítili na vlastnej koži čoho je tento útočník Torpeda schopný. Novgorod zvíťazil 2:3 a Salminen dvakrát skóroval a k svojim gólom pridal aj jednu asistenciu. Víťazný presný zásah duelu vsietil 35 sekúnd pred zaznením záverečnej sirény. V piatok Torpedo zdolalo Lokomotiv Jaroslavľ 5:0 a vo víťazstve mal prsty opäť Salminen, ktorý asistoval na víťazný gól zápasu a k prihrávke pridal aj jeden presný zásah.