Main Content

Ideálna zostava 12. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 30. september 2013 10:44 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 12. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 12. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Začala sa druhá tretina súťaže a s ňou sa zvýšil náskok Slovana na čele tabuľky, keď má už k dobru šesť bodov, no už pred Ružomberkom. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Michal Šulla (Senica) – Od začiatku sezóny sa ukazuje v dobrom svetle, čo potvrdil aj proti Trnave. V prvom polčase aj za cenu zranenia vychytal zoči-voči Procházku a onedlho si poradil aj so strelou Augustiniho, ktorú efektne vytlačil mimo troch žrdí. Pri inkasovanom góle, za ktorý nemohol, ho pomýlil teč spoluhráča Brabca.
 
Obrancovia
 
Patrik Vajda (Banská Bystrica) – Nedostával v tejto sezóne veľa šancí, ale teraz ju odstal a využil. Myjavčania síce veľmi nehrozili, ale v závere sa dostali do mierneho tlaku. Počas neho zblokoval Vajda v 86.minúte možno gólovú strelu Bruška, čím zachránil domácim víťazstvo, ktoré im aj svojím gólom zabezpečil.
 
Miloš Šimončič (Nitra) – Trenčania držali loptu oveľa viac ako domáci, ale aj tak mala viac šancí Nitra. Niežeby sa Trenčania nepokúšali ohrozovať domácu bránu, ale obrana Nitry podala najlepší výkon v tejto sezóne, keď k brankárovi Pernišovi sa lopta dostala iba výnimočne. Množstvo odvrátených lôpt a zblokovaných lôpt zdobilo domácu obranu a Šimončič v tom zaujal najviac.
 
Michal Pintér (Zlaté Moravce) – Ďalší spoľahlivý výkon podal tento mladý stopér proti Košiciam. Hoci tie neboli veľmi nebezpečné, tak párkrát odvrátil lopty, ktoré by nebezpečenstvo priniesť mohli. A opäť ukázal kvalitný výber miesta pri útočnej štandardnej situácií, keď najvyššie vyskočil na Orávikov rohový kop a otvoril skóre. 
 
Adam Zreľák (Ružomberok) – Už v minulých zápasoch si aspoň v úsekoch vyskúšal preňho netypický post ľavého obrancu, pretože hráva na pravom krídle, prípadne v útoku. Lenže v Žiline hral na ľavej strane obrany celý zápas. Pri prvom inkasovanom góle mal síce lepšie brániť, ale všetko vynahradil gólom a asistenciou, keď hlavne pred druhým gólom hostí odviedol skvelú prácu.
 
Stredopoliari
 
Aldo Baez (Trenčín) – Argentínsky stredopoliar už v minulých zápasoch ukazoval, že je v hernej pohode a v Nitre to iba potvrdil. Hostia mali o čosi viac z hry, pretože Baez operoval na veľkom priestore a takmer každá lopta išla cez neho. Po jeho oblúčiku za obranu hostia vyrovnali a po ďalšom mohli ísť do vedenia, ale rozhodca odpískal ofsajd.
 
Erik Grendel (Slovan) – Belasí podali v Dunajskej Strede slabý výkon, hoci zaslúženého víťazstva sa dočkali. Spomedzi všetkých hráčov sa Grendel časom snáď ako jediný rozohral k dobrému výkonu. Skvele nacentroval na gól Milinkovičovi, Fořt podobný center na gól nepremenil a Grendel predviedol aj dobrú akciu, ktorej chýbala už iba presná koncovka.
 
Peter Štepanovský (Trnava) – Tentoraz nenastúpil v základnej zostave, ale na ihrisko sa dostal už na začiatku druhého polčasu a hneď sa mu podarilo oživiť hru domácich. Dostal sa do troch šancí, keď pri prvej tesne minul, pri druhej trafilo volejom do brvna, ale dočkal sa až pri tretej a týmto gólom rozhodol zápas.
 
Jakub Považanec (Banská Bystrica) – Domáci boli o niečo lepší ako Myjava, ale gólový rozdiel v zápase urobila až Považancova akcia, keď pomotal hlavu Danielovi, skvele nacentroval a Vajda už nemohol nedať. Týmto zápisom sa dostal na delené prvé miesto (so Žofčákom a Ďubekom) v tabuľke asistencií.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Mal prsty vo všetkých góloch Ružomberka, keď začal vyrovnávajúcim gólom na úplnom konci prvého polčasu. Pri druhom góle skvele narazil Zreľákovi vo voľného priestoru a pri treťom tomu istému hráčovi skvele nacentroval z rohového kopu na víťaznú gólovú hlavičku. 
 
Útočník
 
Cléber Silva Nascimento (Nitra) – Stačí nám napísať to čo pred týždňom, lebo bol opäť snáď pri každej šanci Nitry. Prezentoval sa viacerými skvelými prihrávkami, ktoré by mali skončiť gólom. Ale presadil sa iba Čermák, ktorý Cléberov center dotlačil do brány. Trenčania si s ním prakticky vôbec nevedeli poradiť.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.