Main Content

Elitná zostava týždňa v slovenskej extralige (23. - 29. 9.)

pondelok, 30. september 2013 08:00 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v slovenskej extralige (23. - 29. 9.)
Elitná zostava týždňa v slovenskej extralige (23. - 29. 9.) | zdroj: © TASR

Predstavujeme Vám Elitnú zostavu slovenskej Tipsport extraligy. Viete ktorým hráčom sa v uplynulom týždni darilo v našej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži najviac?

Brankár
 
Miroslav Lipovský (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 výhry, 1 shutout, 0,5 inkasovaných gólov na zápas, 98,5% úspešnosť zásahov
 
Gólman HK 36 Skalica v minulom týždni doslova exceloval. Najprv 36 zákrokmi „vygumoval“ žilinských strelcov, pripísal si do štatistík čisté konto, keď zneškodnil všetkých 36 striel svojho súpera a Záhoráci sa radovali z víťazstva 4:0. Výborným výkonom sa prezentoval aj v nedeľňajšom súboji proti obhajcovi titulu zo Zvolena, z 32 streleckých pokusov „bryndziarov“ sa ujala len jedna a Skalica slávila cenné víťazstvo 2:1.
 
Obrancovia
 
Jack McNamara (HK Poprad) Bilancia týždňa: 0+2
 
Zámorský bek patrí medzi príjemné prekvapenia tohto ročníka. 23-ročný zadák patrí medzi najlepších bekov svojho celku a potvrdil to aj v uplynulom týždni. Asistenciou sa podieľal na výhre „kamzíkov“ proti SR „20“ 7:3 a prihrávku na víťazný gól si pripísal v súboji proti Trenčínu, Poprad vyhral 4:1.
 
Štefan Fabian (HK Poprad) Bilancia týždňa: 0+2
 
V obrane sa darilo spoluhráčovi McNamaru Štefanovi Fabianovi. Skúsený bek odohral výborný duel proti slovenskej „dvadsiatke“. Na vysokom výsledku 7:3 sa podieľal dvoma asistenciami.
 
Útočníci
 
Peter Bartoš (HC Košice) Bilancia týždňa: 1+3
 
Peter Bartoš sa na Slovensko vrátil po ročnom pôsobení v Poľsku a na výkonoch Košíc to je ihneď poznať. Skúsený forward pomohol dvomi gólovými prihrávkami zdolať Banskú Bystricu 4:2 a bilanciou 1+1 zariadil „oceliarom“ víťazstvo 2:5 v Trenčíne.
 
René Školiak (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 1+2
 
Najlepším hráčom Skalice je nepochybne René Školiak. Svoj nevyčísliteľný prínos pre Záhorákov potvrdil aj v dueli proti Žiline. Vsietil víťazný gól zápasu ku ktorému pridal jednu asistenciu. Bodoval aj v súboji proti majstrovskému Zvolenu, keď prihrával na rozhodujúci presný zásah Miroslava Laža.
 
Gabriel Spilar (HC Košice) Bilancia týždňa: 2+2
 
Útočný trojlístok uzatvára košický útočník Gabriel Spilar. Ten sa v piatkovom súboji proti „baranom“ z Banskej Bystrice prezentoval dvomi zásahmi do čierneho, pričom jeden z jeho gólov znamenal pre Košice víťazstvo. O dva dni neskôr pomohol svojmu celku dvomi asistenciami zdolať Trenčín 2:5.