Main Content

Hokej: MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp - sumár, text

utorok, 1. október 2013 20:05 | Autor: TASR

Martin 1. októbra (TASR) -

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 38. Smrek, 62. Pokrivčák - 45. Chovan. Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, Snášel, 2000 divákov

Od začiatku sa hralo pod taktovkou hokejistov z Banskej Bystrice. Hostia sa často pokúšali o streľbu po pekných kombinačných akciách. Domácich však viackrát podržal brankár Šúrek, ktorý si poradil s pokusmi Kaduru v 5. a 7. minúte, ako aj so strelami Lampera a Kafku. Hráči Banskej Bystrice navyše mierili z dobrých pozícií viackrát vedľa bránky. Martinčania sa bránili len s vypätím všetkých síl a o útočnú hru sa pokúšali len sporadicky. Navyše boli často vylučovaní, ale hostia ani z presiloviek nič nevyťažili.

V 28. minúte zahrozili v početnej prevahe aj domáci, keď Themár opečiatkoval hornú žŕdku bránky hostí. Hra sa vyrovnala a do útoku sa viac púšťali martinskí hokejisti. Kalemba bol však na mieste pri strelách Cígera, Novotného i Themára. Zapotil sa aj pri pokuse Važana v 36. minúte, no už o dve minúty nato nestačil na umiestnenú strelu majstra sveta Petra Smreka, ktorý otvoril skore duelu. V závere druhej tretiny ešte pohrozil White, domáci Šúrek si však udržal čisté konto.

V úvode tretej tretiny domácich zaskočil vyrovnávajúci gól Chovana, ktorý takmer z bránkovej čiary prekvapil Šúreka. Vzápätí Markovič nepremenil sólo a Themárová strela následne skončila mimo. Hralo sa raz pred jednou, raz pred druhou bránkou. Ani jeden z gólmanov sa však už nenechal prekvapiť. Domáci Šúrek si poradil s pokusmi Kafku a Chovana, ten hosťujúci na druhej strane so šancou Themára. V 59. minúte pri poriadnom závare Chovan dvakrát netrafil odkrytú martinskú bránku, muselo sa predlžovať.

V predĺžení domáci po 59 sekundách využili presilovku 4 proti 3 a Pokrivčák zblízka rozhodol o cennom víťazstve a dvoch bodoch pre domácich.