Main Content

ANALÝZA: Admiral Vladivostok - HC Slovan Bratislava (3.10.)

štvrtok, 3. október 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: Admiral Vladivostok - HC Slovan Bratislava (3.10.)
ANALÝZA: Admiral Vladivostok - HC Slovan Bratislava (3.10.) | zdroj: © TASR

Po úspešnom ťažení Slovanistov na ľade Novokuznecku a Chabarovsku sa budú „belasí“ snažiť získať ďalšie body do tabuľky v poslednom zápase svojho štvorzápasového tripu vo Vladivostoku.

 Zápas začína o 11:00 hod.
 
Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy je momentálne pri chuti. Z posledných troch vystúpení v KHL vydoloval 7 bodov do tabuľky. Momentálne mu patrí s dvanástimi bodmi desiata priečka vo Východnej konferencii. Na zverencov Rostislava Čadu tak čaká náročný zápas s nepríjemným súperom.
 
Tímovou jednotkou Admiralu je Švéd Joakim Lundström, ktorý má na svojom konte celkovo deväť vystúpení v drese Vladivostoku. Raz sa radoval zo shutoutu a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov činí 91,1%. Chrbát mu kryje mladý Rus Jevgenij Ivannikov.
 
Medzi defenzívne stálice nováčika sa radí trojlístok Jegor AntropovDenis OsipovMathias Porseland. Prvý menovaný je s piatimi bodmi najproduktívnejším bekom svojho celku. Osipov s Porselandom patria medzi najvyťaženejších zadákov Admiralu.
 
V útoku možno nájsť viacero veľmi kvalitných hráčov. Najproduktívnejším z nich je sedembodový Nemec Felix Schűtz, ktorý v desiatich dueloch pozbieral 7 kanadských bodov za dva góly a päť asistencií. Produktívny je aj kapitán Enver Lisin, ktorý doposiaľ vsietil štyri presné zásahy ku ktorým pridal dve prihrávky. Veľkú hrozbu predstavujú aj Niclas BergforsViktorom Drugovom, ktorý majú v tejto sezóne na konte päť bodov za zhodnú bilanciu 4+1.
 
Súpiska Admiralu Vladivostok:
Brankári: Jevgenij Ivannikov, Joakim Lundström, Andrej Stelmach
Obrancovia: Jegor Antropov, Arťom Zemčjonok, Dmitrij Kostromitin, Denis Osipov, Todd Perry, Anton Poleščuk, Mathias Porseland, Arťom Ternavskij, Nikita Tsiruljov
Útočníci: Sergej Barbašev, Niclas Bergfors, Igor Bortnikov, Jevgenij Gračov, Viktor Drugov, Alexander Kuznecov, Sergej Lesnuchin, Enver Lisin, Andrej Nikitenko, Vladimir Pervušin, Konstantin Sokolov, Alexej Ugarov, Felix Schűtz
 
Na hokejistov Slovana čaká ťažký oriešok. Admiral Vladivostok je na svojom domácom ľade veľmi zdatným súperom. Bratislavčania sa pokúsia pridať k svojim šiestim bodom, ktoré získali na súčasnom tripe, ďalšie cenné body. Ani zďaleka to však nebudú mať ľahké, zvlášť preto, že Vladivostok je v súťaži nováčikom a nevedno, čo od neho možno očakávať.
 
Na štvorzápasový trip odcestoval Slovan s týmto kádrom:
Brankári: Jaroslav Janus, Miroslav Kopřiva
Obrancovia: Ján Brejčák, Zdeněk Kutlák, Vladimír Mihálik, Tomáš Mojžíš, Michal Sersen, Jonathan Sigalet, Martin Škoula, Martin Štajnoch
Útočníci: Martin Bakoš, Milan Bartovič, Marko Daňo, Libor Hudáček, Milan Kolena, Andrej Kudrna, Roman Kukumberg, Tomáš Matoušek, Michel Miklík, Juraj Mikúš,, Tomáš Mikúš, Richard Mráz, Tomáš Netík, Peter Ölvecký, Michal Vondrka
 
Veľmi kvalitné výkony v posledných dueloch predvádza český gólman Miroslav Kopřiva. Jeho výborné výkony sa odrazili aj na jeho štatistikách. Svoju kedysi žalostnú úspešnosť zásahov dokázal vyzdvihnúť na výborných 92,3%, v priemere inkasuje len 2,21 gólov na zápas. Možno očakávať, že v súboji proti Vladivostoku dostane opäť priestor práve on.
 
Výbornú prácu odvádzajú Slovanisti aj v defenzíve. Veľkú zásluhu má na tom Čech Tomáš Mojžíš, ktorý sa radí medzi najlepších zadákov jediného slovenského účastníka v KHL. Výborné výkony predvádzajú aj jeho krajania Kutlák so Škoulom. Netreba zabúdať ani na Michala Sersena.
 
„Belasí“ sa budú rozhodne opierať o „oživeného“ Michela Miklíka, ktorý sa konečne prezentuje v takej forme, aká sa od neho očakávala od začiatku ročníka. Prebúdzať sa pomaly začínajú aj Česi VondrkaNetíkom. Juraj Mikúš sa taktiež vrátil do zostavy po zranení a hneď je to vidieť na jeho vzrastajúcej produktivite. Ak sa o slovo prihlási aspoň jeden z mladíkov v kádri Slovana, určite by hráči z metropoly Slovenska nemali odchádzať z Vladivostoku bodovo naprázdno.
 
Úvodné buly duelu sa vhodí o jedenástej hodine, zápas môžete sledovať na obrazovkách televízie Sport2.
 
Po tomto zápase čaká na zverencov Rostislava Čadu šesťdňové voľno. Najbližšie hráčov Slovana budeme mať možnosť vidieť v akcii v domácej Slovnaft Arene, kde privítajú Metallurg Magnitogorsk.
 
Náš tip
 
Družina okolo kapitána Milana Bartoviča bude chcieť zakončiť svoj trip úspechom. Vladivostok však svoju kožu lacno určite nepredá. Zápas by mal byť vyrovnaný a o deľbu bodov by sa malo bojovať až do posledných minút stretnutia. Vzhľadom k vzrastajúcej forme Slovana sa prikláňame k víťazstvu Slovana, kurz sa v našej tipovacej lige pohybuje okolo hodnoty 2,74.  
Pre tých odvážnejších odporúčame tip na remízu tohto stretnutia s výsledným kurzom 4,20.