Main Content

Futba-LM: UEFA potrestala Kloppov výbuch pod Vezuvom dištancom na 2 zápasy

štvrtok, 3. október 2013 12:05 | Autor: TASR

Berlín 3. októbra (TASR) - Tréner Borussie Dortmund Jürgen Klopp dostal od Disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA) dištanc na dva zápasy v Lige majstrov 2013/2014 za to, že neovládol svoje emócie počas duelu 1. kola skupinovej fázy v Neapole. Informovala agentúra Reuters.

Klopp, si už jeden zápas z trestu na tribúne odsedel, v utorok chýbal na lavičke pri výhre žlto-čiernych nad Olympique Marseille (3:0) v súboji F-skupiny. Ďalší zápas, ktorý Klopp vynechá na lavičke bude duel s Arsenalom Londýn (22. októbra).

Nemeckého kouča poslali v Neapole predčasne z ihriska, pretože sa s rozzúreným gestom vrhol na štvrtého rozhodcu pri stredovej čiare. Kloppa nahnevalo, že na ihrisko neskoro pustili ošetreného Nevena Subotiča a stopér Dortmundu potom chýbal na svojom mieste pri inkasovanom góle.

Kouč Dortmundu je v najvyššej bundeslige známou figúrou. Prakticky identická scéna sa udiala podľa internetového portálu sport1.de v dueli BVB s tímom Hamburger SV v sezóne 2010/2011. Vedenie súťaže ohodnotilo jeho predstavenie so štvrtým rozhodcom pokutou 10.000 eur. V septembri 2012 si tréner vyhliadol ďalšiu obeť v podobe štvrtého arbitra v stretnutí na ihrisku Frankfurtu. Vystavený účet – nedobrovoľný odchod na tribúnu a pokuta 6000 eur.