Main Content

NHL: Patrick Roy dostal pokutu 10.000 dolárov

piatok, 4. október 2013 11:05 | Autor: TASR

New York 4. októbra (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL potrestalo trénera Colorada Avalanche Patricka Roya pokutou 10.000 dolárov za jeho správanie na konci stredajšieho zápasu proti Anaheimu Ducks.

"Royove správanie bolo nezodpovedné. Jednou z povinností trénera je zmierniť napäté situácie na striedačke," uviedol viceprezident hokejových operácií NHL Colin Campbell.

Legendárny brankár Roy si v zápase odbil svoju trénerskú premiéru v NHL a jeho zverenci mi pripravili pekný darček v podobe vysokého víťazstva 6:1. Viac ako prvé trénerské víťazstvo člena Siene slávy NHL sa však rozoberali udalosti zo záveru duelu.

Royovi sa nepáčil zákrok Bena Lovejoya na nováčika Nathana MacKinnona tesne pred gólom Ducks a tak pár sekúnd pred koncom poslal na ľad za rozhodnutého stavu štvrtú formáciu s jasným zámerom vyvolať šarvátku. Zápas sa tak skončil strkaniami na ľade, divoko však bolo aj na striedačkách. Ťah Roya sa nepáčil koučovi Anaheimu Bruceovi Boudreauovi a tréneri sa pustili do ostrej slovnej výmeny. Roy v amoku takmer zvalil plexisklo, ktoré oddeľuje striedačky.