Main Content

Hokej: ŠHK 37 Piešťany - HK Nitra 3:2 pp a sn v 8. kole extraligy

piatok, 4. október 2013 21:05 | Autor: TASR

Piešťany 4. októbra (TASR) -

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 34. Saliji, 54. J. Ručkay - 25. König, 42. Kováčik. Rozhodovali: Štefík, Kubuš - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, 1610 divákov

Už v druhej minúte sa natlačil pred Tomeka Bača, ale piešťanský brankár sa "vytiahol". Na opačnej strane odpovedal Melichárek, ale aj Kristan ukázal časť z svojho umenia. V 7. minúte vybojoval v oslabení puk Chrenko, ale H. Ručkay nepremenil svoj samostatný nájazd. V 10. minúte opäť v oslabení zasekol Tománek Hrušku, ale Tomek naďalej kraľoval. V 11. minúte napálil Drgoň iba do hradby tiel, puk sa odrazil ku Kováčikovi, ktorý rovnako v samostatnom nájazde na Tomeka nevyzrel.

V druhej časti hrala Nitra presilovku a v 25. zachytil puk Stumpel, posunul Tománkovi, ktorý vrátil pod seba a strelu od modrej premenil na gól König - 0:1. Nitra po góle ovládla ľad, ale druhého gólu sa nedočkala. Práve naopak, v oslabení mohli udrieť dvakrát domáci. Vyrovnať sa im nepodarilo ani v nájazde dvaja na jedného a tak sa puku zmocnil Melichárek, ktorý s ním obkorčuľoval bránku, prihral pred bránku na Salijiho, ktorý už nemal problém zakončiť 1:1. V závere tretiny podržal domácich počas nitrianskej presilovky niekoľkým zákrokmi Tomek.

Okamžite v úvode tretej časti vybojoval puk za bránkou Novák, „prepasíroval“ ho pred bránku na Kováčika, ktorý opäť dostal Nitru do vedenia – 1:2. V 52. minúte predviedli domáci ukážkovú kombináciu na jeden dotyk, dostali sa až pred brankára Kristana ale J. Ručkay nepochodil. Dočkal sa v 54. minúte, kedy Hruška nahodil puk z vlastnej polovice, Kristan ho nedostatočne pokryl a J. Ručkay vyrovnal. V závere tretej často predviedli obaja brankári zákroky z kategórie zázračných, a tak nasledoval predĺženie.

V predĺžení gól nepadol, hoci Románkovej strele do siete zabránila hosťujúca hokejka a Chrenkov teč letel tesne vedľa. V nájazdoch už boli úspešní domáci. Tomek si najskôr poradil s Novákom, načo Lelkeš odpovedal gólom. Z hosťujúceho mužstva nepochodil Chrenko a Saliji potvrdil dva body.