Main Content

Lampard mohol prestúpiť do Interu

pondelok, 7. október 2013 11:23 | Autor: Martin Grenzer

Lampard mohol prestúpiť do Interu
Lampard mohol prestúpiť do Interu | zdroj: © TASR

Portugalský kouč Chelsea José Mourinho priznal, že chcel, aby ho Frank Lampard nasledoval do Interu Miláno po tom, čo kontroverzný tréner opustil v roku 2007 Stamford Bridge.

Prvá éra slávneho Mourinha v Chelsea sa skončila v septembri 2007, neodchádzalo sa mu však ľahko. V Londýne mal veľa priateľov aj medzi hráčmi a práve Franka Lamparda mal v pláne priviesť do svojho vtedy nasledujúceho pôsobiska, Interu Miláno.

„Snažil som sa ho získať do Interu, ale potom som si povedal, že patrí do Chelsea a mal by tam zostať. Na jednej strane som ho chcel priviesť, ale na tej druhej som chcel, aby zostal v Anglicku. Povedal som mu, „ak chceš prísť, rád ťa prijmem“. Ale na koniec spravil to, čo chcel urobiť a podpísal novú zmluvu s The Blues.“

Vidieť po návrate na Stamford Bridge známe tváre ako Lampard, Terry či Ashley Cole pomohlo koučovi rýchlejšie sa zblížiť s ostatnými hráčmi. „Je to pre mňa veľká pomoc, keď komunikujú s ostatnými hráčmi a poznajú ma. Je to spôsob, akým pomôcť ostatným hráčom objasniť niektoré moje predstavy či reakcie. Je to pre mňa veľká podpora. Sú to dobrí chlapci,“ pokračoval bývalý tréner Realu Madrid.

„Vzťahy, ktoré so mnou majú sú ideálne v tejto fáze kariéry, pretože mi veria. Vedia, že moje rozhodnutie je to najlepšie rozhodnutie pre nich.“