Main Content

Rodgers: Liverpool hrá podobne ako Bayern Mníchov

pondelok, 7. október 2013 11:36 | Autor: Milan Vrábeľ

Rodgers: Liverpool hrá podobne ako Bayern Mníchov
Rodgers: Liverpool hrá podobne ako Bayern Mníchov | zdroj: © TASR

Brendan Rodgers tvrdí, že Liverpool sa pokúša o ten istý systém hry, ako obhajca trofeje Ligy Majstrov Bayern Mníchov.

Daniel Sturridge a Luis Suaréz majú podobnú úlohu v anglickom klube ako útočníci v Mníchove. Sturridge začal sezónu 2013/2014 excelentne, keď v deviatich odohraných zápasoch strelil až 8 gólov, kým Suaréz zmeškal úvodných šesť zápasov kvôli trestu, no hneď v jeho úvodnom zápase Premier League v Sunderlande skóroval dvakrát a v sobotu pridal ďalší presný zásah proti Crystal Palace.

Podobný štýl hry ako Bayern
 
Po presvedčivom víťazstve Bayernu Mníchov 3:1 nad Manchestrom City Rodgers povedal, že v poslednej tretine zápasu hral nemecký tím podobne útočne ako Liverpool.
 
„Ak ste pozerali zápas Mníchova v stredu večer, tak ste mohli vidieť, že pravý a ľavý útočník sa posúval do stredu poľa v rovnakom čase a obaja sa zapájali do hry. Je to možné len vtedy, keď máte v hre prevahu. Keď sa pozriem na Daniela Sturridga a Luisa Suaréza, tak im hovorím, že sú “deväť a pólky“. Oni nie sú útočníci, ktorí bežia len hore a dole, ale radi sa pohybujú a tak je ich vidieť aj v strede poľa.“
 
Suaréz a Sturridge nie sú typické desiatky
 
„Mníchovský systém sa dá zrealizovať len vtedy, ak na to máte konkrétny typ hráčov a my sme to preto skúsili. Minulú sezónu som pozoroval Sturridga a Suaréza, že hrajú ako typickí hráči s číslom 10 na drese, ale oni nie sú 10-ky. Sú to typy hráčov, ktorí hrajú skôr ako ofenzívni záložníci.“

Mignolet je oporou

Tréner zo Severného Írska sa vyjadril aj k výbornej forme brankára Simona Mignoleta. Podľa neho bude belgický brankár zohrávať v tejto sezóne významnú úlohu.
 
„Každý dobrý tím musí mať perfektného brankára a my ho máme. Dokázal nám to minulý víkend, keď sa predviedol dvomi bravúrnymi zákrokmi. Na začiatku sezóny som vravel, že Mignolet bude pre nás veľmi dôležitou osobou a to sa potvrdilo. Zachránil nám veľké množstvo bodov,“ povedal spokojný kormidelník The Reds.