Main Content

MSF14-Futbal-kval.: Po Benderovcoch bude Nemecku chýbať aj Reus

pondelok, 7. október 2013 18:05 | Autor: TASR

Berlín 7. októbra (TASR) - Nemecký futbalista Marco Reus nebude k dispozícii reprezentačnému trénerovi Joachimovi Löwovi na posledné dva kvalifikačné duely o postup na budúcoročný svetový šampionát pre zranenie ľavého členka.

Nemecký futbalový zväz (DFB) podľa informácií agentúry AP uviedol, že predpokladaná doba rekonvalescencie ofenzívneho stredopoliara Borussie Dortmund bude dva týždne.

Pred Reusom sa trénerovi Löwovi ospravedlnila aj bratská dvojica Benderovcov. Sven Bender si poranil slabiny a natiahol sval v dolnej časti chrbta pri prvej prehre Dortmundu na trávniku v Mönchengladbachu 0:2, Lars si v službách Bayeru Leverkusen natrhol pravý stehenný sval pri sobotňajšej remíze s Bayernom Mníchov 1:1.

Nemecko je v kvalifikačnej C-skupine o postup na svetový šampionát na prvej priečke s päťbodovým náskokom pred druhým Švédskom. Nemci si môžu zaistiť priamu miestenku do Brazílie už v piatok v prípade víťazstva nad Írskom v Kolíne nad Rýnom, posledný duel kvalifikácie odohrajú o štyri dni neskôr v Štokholme proti domácemu Švédsku.