Main Content

NHL: Po troch prehrách Laviolette ako tréner Flyers skončil, nahradil ho Berube

pondelok, 7. október 2013 18:05 | Autor: TASR

Philadelphia 7. októbra (TASR) - Nevydarený vstup hokejistov Philadelphia Flyers do novej sezóny v zámorskej NHL vyústil do odvolania hlavného trénera Petra Laviolettea. Novým koučom "letcov", ktorí prehrali vo všetkých troch úvodných stretnutiach, sa stal doterajší asistent Craig Berube.

Portál TSN informoval, že vedenie Flyers prepustilo aj asistenta Kevina McCarthyho, pričom z riaditeľa pre osobné záležitosti Johna Paddocka a z riaditeľa pre hráčsky rozvoj Iana Laperriereho sa stali noví asistenti. Informácie a zmeny potvrdil v pondelok na tlačovej konferencii generálny manažér letcov Paul Holmgren.

Flyers prehrali v nedeľu s Carolinou Hurricanes 1:2 a ďalší duel hrajú v utorok doma proti Floride Panthers. Philadelphia prehrala všetky tri úvodné zápasy už v druhej sezóne v rade a po štvrtý raz v klubovej histórii.

Laviolette pôsobil vo funkcii hlavného kouča Flyers od decembra 2009 a počas piatich sezón zaznamenal 145 výhier, 98 prehier a 29 remíz. Keď vstupoval do novej sezóny ako tréner, dotiahol sa na Freda Sheroa, ktorý ako jediný viedol Flyers v piatich sezónach v rade. Shero napokon zotrval sedem sezón a priviedol Flyers k jediným dvom Stanelyho pohárom v rokoch 1974 a 1975.